Mindenkit kizár a Windows-ból a Tepok trójai

A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.
 

A Tepok trójai elsősorban azzal a céllal terjed, hogy a fertőzött rendszereket működésképtelenné tegye. Ehhez többféle módszert is alkalmaz, és esetenként elég drasztikus lépéseket tesz a számítógépek térdre kényszerítése érdekében.
 
A trójai először egy igen alattomos cselhez folyamodik: megváltoztatja a Windows-ban lévő felhasználói fiókokhoz tartozó jelszavakat. Ezt leginkább akkor tudja megtenni, hogy ha egy olyan fiók révén sikerül fertőznie, amely rendszergazdai jogosultságokkal is rendelkezik. Ezt követően pedig leállítja a Windows egyik rendszerfolyamatát, aminek következtében a Windows elvégzi a kiléptetést. A megváltoztatott jelszó miatt pedig a felhasználó már nem tud visszajelentkezni.
 
Ennél komolyabb problémát jelent, hogy a Tepok esetenként teljesen törli az MBR (Master Boot Record) tartalmát, amivel az operációs rendszer betöltődését is képes megakadályozni.
 
A kártékony program a számítógépeken egy megtévesztő nevű, "SQL Server Automatic Backup" szolgáltatás formájában fut.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Adobe egy tucat biztonsági rést foltozott be az Experience Manageren.

  2. 4

    Az Adobe nem kevesebb mint 68 sérülékenységet orvosolt az Acrobat és a Reader alkalmazásai kapcsán.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1