Mindenkit kizár a Windows-ból a Tepok trójai

A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.
 

A Tepok trójai elsősorban azzal a céllal terjed, hogy a fertőzött rendszereket működésképtelenné tegye. Ehhez többféle módszert is alkalmaz, és esetenként elég drasztikus lépéseket tesz a számítógépek térdre kényszerítése érdekében.
 
A trójai először egy igen alattomos cselhez folyamodik: megváltoztatja a Windows-ban lévő felhasználói fiókokhoz tartozó jelszavakat. Ezt leginkább akkor tudja megtenni, hogy ha egy olyan fiók révén sikerül fertőznie, amely rendszergazdai jogosultságokkal is rendelkezik. Ezt követően pedig leállítja a Windows egyik rendszerfolyamatát, aminek következtében a Windows elvégzi a kiléptetést. A megváltoztatott jelszó miatt pedig a felhasználó már nem tud visszajelentkezni.
 
Ennél komolyabb problémát jelent, hogy a Tepok esetenként teljesen törli az MBR (Master Boot Record) tartalmát, amivel az operációs rendszer betöltődését is képes megakadályozni.
 
A kártékony program a számítógépeken egy megtévesztő nevű, "SQL Server Automatic Backup" szolgáltatás formájában fut.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Zyxel további eszközök esetében mutatott ki egy biztonsági rést.

  2. 3

    A WireShark esetében négy biztonság rés befoltozása vált szükségessé.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Hogyan adhatunk túl régi készülékeinken biztonságosan?

Évente több mint 4000 Eiffel-toronynyi elektronikai hulladék keletkezik világszerte, ezért egyáltalán nem mindegy, mit teszünk akkor, ha egy új laptophoz, okostelefonhoz vagy táblagéphez jutunk.

70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

hirdetés
Közösség
1