Megválik a Symantec a problémás üzletágától

​A Symantec úgy döntött, hogy eladja a digitális tanúsítványokkal foglalkozó üzletágát az elmúlt időszak afférjait követően.
 
hirdetés
A digitális tanúsítványok fokozatosan egyre fontosabb szerephez jutnak a mindennapokban. Nemcsak azért, mert mind több weboldal, webes szolgáltatás vált át titkosított kommunikációra, hanem azért is, mert az IoT-eszközök térhódításával, egyre több eszközt kell biztonságosan kiszolgálni. A Symantec is érezte ennek a piacnak a súlyát, és egészen eddig meglehetősen szép eredményeket ért el. A legfrissebb adatok szerint az SSL-piacon a harmadik legnagyobb szereplővé nőtte ki magát, és csak a Comodo, valamint az IdenTrust tudta megelőzni. A vállalat ezen a piacon 14 százalékos részesedést tudott megkaparintani, és a tanúsítványokkal ellátott internetes domainek 5,5 százalékát fedte le.
 
Aztán az elmúlt napokban a Google bejelentette, hogy le fogja tiltani a Symantec tanúsítványait, mivel legalább 30 ezer darab nem megfelelően került kiállításra. A Google úgy döntött, hogy erre a lépésre nem rögtön kerít sort, hanem haladékot ad a Symantec-nek, illetve az érintett felhasználóknak, hogy lecseréljék a problémás tanúsítványokat. A jelenlegi álláspont szerint a 2016. január 1. előtt kibocsátott tanúsítványokat 2018. március 15-ig kell lecserélni, míg a többit a Chrome 70-es verziójának megjelenéséig. Ez a verzió valamikor 2018 októberében fog elérhetővé válni.
 
Egyes hírek szerint a Symantec három hete kezdte keresni azokat a potenciális cégeket, akik vevők lehetnek a tanúsítványokkal foglalkozó üzletágára. A vevőt már meg is találta: a DigiCert 950 millió dollárt fizet az SSL-üzletágért.
 
A DigiCert jelenleg a piac hatodik legnagyobb szereplője a maga 2,2 százalékos részesdésével. Ha az üzletet valóban sikerül nyélbe ütni, akkor a vállalat egy csapásra jelentős befolyást szerez majd. (Jelenleg elsősorban az IoT-gyártók körében különösen népszerűek a megoldásai.)
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  2. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

  3. 4

    A Microsoft a Malware Protection Engine esetében egy veszélyes sérülékenységet orvosolt.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1