Megújult a Kaspersky felhős védelme

​A Kaspersky Lab kiadta a Kaspersky Endpoint Security Cloud legújabb verzióját.
 

A vállalatok mostantól a Kaspersky Endpoint Security Cloud két változata közül választhatnak. Az alapverzióban megtalálhatók a klasszikus kiberbiztonsági technológiák, mint például a fájl-, web- és e-mail védelem, a tűzfal, a hálózati támadásblokkoló, a viselkedéselemzés és az exploitok ellen kifejlesztett technológia. A megoldás a webes fenyegetések megelőzése mellett most már az elavult szoftverek sérülékenységeit kiaknázó rosszindulatú programok megelőzésében is nagyobb segítséget nyújt. Ezt egy sérülékenység detektáló funkció révén teszi lehetővé, amely megvizsgálja a vállalati eszközökre telepített alkalmazásokat, és értesíti az üzemeltetőket az elérhető javításokról.
 
A Kasperky Endpoint Security Cloud Plus változat pedig extraként web- és eszközkontrollokat, valamint patch management és titkosítási funkciókat is kínál. A patch menedzsmentet támogató funkció használatával a rendszergazdák automatizálhatják a sérülékeny alkalmazások frissítéseit. A titkosításkezelés megerősíti az érzékeny üzleti adatok védelmét, és biztosítja, hogy a dolgozók (távolról) titkosított készülékein tárolt adatok ne legyenek hozzáférhetők a megfelelő engedélyekkel nem rendelkezők számára - még akkor sem, ha az eszközeiket elvesztik.
 
A kkv-k kétötödénél a munkatársak rendszeresen dolgoznak távolról, és gyakran használnak többféle eszközt a szolgáltatások eléréséhez, illetve az üzleti adatok tárolásához. A dolgozói mobilitás terén megfigyelhető tendenciák támogatásához a Kaspersky Endpoint Security Cloud új licencelési stratégiát biztosít. Egy licenc révén egy számítógép és két mobil eszköz számára kínál védelmet.
 
A Kaspersky Endpoint Security Cloud kezelőfelülete webböngészőn keresztül érhető el. A telepítést követően a kliens összetevők azonnal elindulnak, és az előre konfigurált biztonsági profilok automatikusan alkalmazásra kerülnek. A fejlesztők a webes felületet úgy alakították ki, hogy az használható legyen a felügyelt szolgáltatást nyújtó szolgáltatók (MSP-k) és a több telephellyel rendelkező vállalatok számára is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1