Megújult a Kaspersky felhős védelme

​A Kaspersky Lab kiadta a Kaspersky Endpoint Security Cloud legújabb verzióját.
 
hirdetés

A vállalatok mostantól a Kaspersky Endpoint Security Cloud két változata közül választhatnak. Az alapverzióban megtalálhatók a klasszikus kiberbiztonsági technológiák, mint például a fájl-, web- és e-mail védelem, a tűzfal, a hálózati támadásblokkoló, a viselkedéselemzés és az exploitok ellen kifejlesztett technológia. A megoldás a webes fenyegetések megelőzése mellett most már az elavult szoftverek sérülékenységeit kiaknázó rosszindulatú programok megelőzésében is nagyobb segítséget nyújt. Ezt egy sérülékenység detektáló funkció révén teszi lehetővé, amely megvizsgálja a vállalati eszközökre telepített alkalmazásokat, és értesíti az üzemeltetőket az elérhető javításokról.
 
A Kasperky Endpoint Security Cloud Plus változat pedig extraként web- és eszközkontrollokat, valamint patch management és titkosítási funkciókat is kínál. A patch menedzsmentet támogató funkció használatával a rendszergazdák automatizálhatják a sérülékeny alkalmazások frissítéseit. A titkosításkezelés megerősíti az érzékeny üzleti adatok védelmét, és biztosítja, hogy a dolgozók (távolról) titkosított készülékein tárolt adatok ne legyenek hozzáférhetők a megfelelő engedélyekkel nem rendelkezők számára - még akkor sem, ha az eszközeiket elvesztik.
 
A kkv-k kétötödénél a munkatársak rendszeresen dolgoznak távolról, és gyakran használnak többféle eszközt a szolgáltatások eléréséhez, illetve az üzleti adatok tárolásához. A dolgozói mobilitás terén megfigyelhető tendenciák támogatásához a Kaspersky Endpoint Security Cloud új licencelési stratégiát biztosít. Egy licenc révén egy számítógép és két mobil eszköz számára kínál védelmet.
 
A Kaspersky Endpoint Security Cloud kezelőfelülete webböngészőn keresztül érhető el. A telepítést követően a kliens összetevők azonnal elindulnak, és az előre konfigurált biztonsági profilok automatikusan alkalmazásra kerülnek. A fejlesztők a webes felületet úgy alakították ki, hogy az használható legyen a felügyelt szolgáltatást nyújtó szolgáltatók (MSP-k) és a több telephellyel rendelkező vállalatok számára is.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1