Megdőlt a hibajavítások rekordja

​Az Oracle megdöntötte saját rekordját, hiszen a negyedéves frissítése során nem kevesebb mint 334 biztonsági rést foltozott be.
 
hirdetés
Az Oracle negyedéves frissítései kapcsán már megszokhattuk, hogy a vállalat nem bánik szűkmarkúan a hibajavításokkal. Erre most sem cáfolt rá, sőt minden korábbinál több sebezhetőségre adott ki ellenszert. Egészen pontosan 334 rendellenességről tájékoztatott. Azonban nem kizárólag a hibák száma figyelemfelkeltő, hanem azok veszélyessége is. 203 sérülékenység ugyanis távolról is kihasználhatóvá válhat anélkül, hogy a támadónak hitelesítenie kellene magát a kiszemelt rendszerbe. Eközben 61 sebezhetőség 9-es vagy annál magasabb besorolást kapott a CVSS skálán, ami azt jelenti, hogy ezek kritikus veszélyességűnek minősülnek. 

Ebben a negyedévben sem maradt ki a szórásból a Java, amelynek esetében 8 sebezhetőségről hullt le a lepel. A fejlesztők egyebek mellett az alábbi alkalmazásokhoz adtak ki hibajavításokat:
Financial Services Applications (56)
Fusion Middleware (44)
Retail Applications (31)
MySQL (31)
Hospitality Applications (24)
Sun Systems Products Suite (22)
Enterprise Manager Products Suite (16)
PeopleSoft megoldások (15)
E-Business Suite (14)
Communications Applications (14)
Virtualizáció (12)
Construction and Engineering Suite (11 - 6), 
JD Edwards megoldások (10)
Supply Chain Products Suite (8)
Database Server (3)

A fentiekből látható, hogy a széles körben használ Database Server most kisebb frissítésen esett át, ellenben a MySQL annál több hibajavítással gyarapodott.

Az Oracle biztonsági frissítéseivel kapcsolatban további információk a vállalat webhelyén, valamint a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1