Másik vírussal ékeskedik a Keymarble trójai

A Keymarble trójai egy további kártékony programot telepít a számítógépre, amivel hátsó kaput tud kiépíteni.
 

A Keymarble trójai kétlépcsős fertőzést hajt végre a számítógépeken. Első körben a saját állományait másolja fel, amelyek között egy VBScript is megtalálható. E fájlok révén azonban még nem tudja elérni a célját, mivel ekkor még "csak" további állományok letöltésére válik alkalmassá. Ezt a képességét pedig gyorsan ki is használja, és egy JPG kiterjesztésű, de valójában futtatható (exe) fájlt tölt le a rendszerre. Ezt az állományt átnevezi, és elindítja. Ettől kezdve alkalmassá válik rendszerinformációk lekérdezésére, illetve hátsó kapu kialakítására. A vezérlőszervereihez a 443-as és a 995-ös portokon keresztül csatlakozik.
 
A trójai meglehetősen rugalmasan vethető be a vírusírók szempontjából, hiszen a kiszolgálóról letöltendő fájlt szabadon cserélgethetik, ezzel pedig módosíthatják a károkozó funkcionalitását.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1