Már a Raspberry Pi 4-et is kedveli a Kali Linux

​A Kali Linux fejlesztői bejelentették, hogy a széles körben használt Linux disztribúció immár a Raspberry Pi 4-en is használható.
 
hirdetés

A Raspberry Pi 4 a tervezett időpont előtt került piacra, ezért a szoftverfejlesztőknek is hajrázniuk kellett. A Kali Linux csapata mostanra készült el azzal a verzióval, amely hivatalosan is támogatja a legújabb Pi-t. Ezzel elmondható, hogy a Kali Linux a Raspberry Pi 2-től kezdődően minden kiadás esetében használhatóvá vált. Igaz egyelőre csak a 32 bites verzió tölthető le, de a fejlesztők ígérete szerint már úton van a 64 bites változat is. Hozzátették, hogy az on-board wifi monitor (és a frame injection) támogatás biztosított.

 
Éppen jókor jött a jó hír
 
A Kali Linux megjelenése a legújabb Raspberry Pi-ra éppen jókor jött, hiszen az elmúlt napokban azzal volt tele a sajtó, hogy a kis számítógép tesztelése nem volt alapos, és bizonyos USB-C kábelekkel nem tud megfelelően együttműködni. A mérnökök már dolgoznak a probléma elhárításán, de a javítás csak a későbbi változatokban válthat elérhetővé.
 
A legújabb Raspberry Pi kompatibilis kiadás a Kali Linux weboldaláról tölthető le. A telepítés mikéntjét illetően pedig nincs számottevő különbség az előző verziókhoz képest.
 
A Raspberry Pi 4 legfontosabb paraméterei:
1.5GHz quad-core 64-bit ARM Cortex-A72 CPU
1GB, 2GB vagy 4GB LPDDR4 SDRAM
Gigabit Ethernet
Dual-band 802.11ac támogatás
Bluetooth 5.0 támogatás
Kettő USB 3.0 és kettő USB 2.0 foglalat
4K megjelenítés
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1