Mac-gépekbe furakodik be a Calisto trójai

A Calisto trójai a Mac számítógépeken nyit hátsó kaput, és biztosít ezáltal jogosulatlan hozzáférést a támadók számára.
 

A Calisto trójai a Mac OS X, illetve a macOS operációs rendszerekkel kompatibilis. Amikor egy Mac gépre felkerül, akkor a felhasználó könyvtárába létrehoz egy mappát Calisto néven, majd ebbe bemásolja a saját fájljait. Ezt követően olyan műveleteket végez, amelyek révén távolról hozzáférhetővé teszi a számítógépet. Ehhez engedélyezi a távoli bejelentkezéseket és a képernyőmegosztást is.
 
A trójai az előkészítő tevékenységét követően csatlakozik egy vezérlőszerverhez, amelyről fogadja a támadók parancsait. Ezek a következők lehetnek:
- fájlok le-, illetve feltöltése
- fájlok futtatása
- adatlopás (cookie, keychain)
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1