Ledarálja a fájlokat a Rapid zsaroló program

A Rapid zsaroló program fájlok titkosításával okozhat komoly károkat, miközben a csalókkal való levelezésre buzdítja a felhasználót.
 
hirdetés
A Rapid.A zsaroló program is fájlok tönkretételével igyekszik rávenni a felhasználót arra, hogy teljesítse a követeléseket. Ez első körben annyiban merül ki, hogy egy e-mailt kell írni a csalóknak, akik aztán részletesen közlik az áldozatukkal, hogy milyen módon tudja visszakapni a fájljait, pontosabban az azok helyreállításához szükséges dekódoló kulcsokat. Nyilván mindezt nem ingyen árulják el a kiberbűnözők, ha egyáltalán elárulják. Ez esetben sincs garancia a sikerre, ezért nem is célszerű követni a bűnözők utasításait.
 
A károkozó a titkosításhoz erős, RSA, valamint AES titkosítási algoritmusokat használ, és jelenleg nincs ellenszere. Ezért a naprakész vírusvédelemre, és a fájlok rendszeres biztonsági mentésére különösen érdemes odafigyelni.
 
A zsaroló program ismertetőjele, hogy az általa használhatatlanná tett fájlokat .rapid kiterjesztéssel látja el.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1