Ledarálja a fájlokat a Rapid zsaroló program

A Rapid zsaroló program fájlok titkosításával okozhat komoly károkat, miközben a csalókkal való levelezésre buzdítja a felhasználót.
 
hirdetés
A Rapid.A zsaroló program is fájlok tönkretételével igyekszik rávenni a felhasználót arra, hogy teljesítse a követeléseket. Ez első körben annyiban merül ki, hogy egy e-mailt kell írni a csalóknak, akik aztán részletesen közlik az áldozatukkal, hogy milyen módon tudja visszakapni a fájljait, pontosabban az azok helyreállításához szükséges dekódoló kulcsokat. Nyilván mindezt nem ingyen árulják el a kiberbűnözők, ha egyáltalán elárulják. Ez esetben sincs garancia a sikerre, ezért nem is célszerű követni a bűnözők utasításait.
 
A károkozó a titkosításhoz erős, RSA, valamint AES titkosítási algoritmusokat használ, és jelenleg nincs ellenszere. Ezért a naprakész vírusvédelemre, és a fájlok rendszeres biztonsági mentésére különösen érdemes odafigyelni.
 
A zsaroló program ismertetőjele, hogy az általa használhatatlanná tett fájlokat .rapid kiterjesztéssel látja el.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1