Ledarálja a fájlokat a Rapid zsaroló program

A Rapid zsaroló program fájlok titkosításával okozhat komoly károkat, miközben a csalókkal való levelezésre buzdítja a felhasználót.
 

A Rapid.A zsaroló program is fájlok tönkretételével igyekszik rávenni a felhasználót arra, hogy teljesítse a követeléseket. Ez első körben annyiban merül ki, hogy egy e-mailt kell írni a csalóknak, akik aztán részletesen közlik az áldozatukkal, hogy milyen módon tudja visszakapni a fájljait, pontosabban az azok helyreállításához szükséges dekódoló kulcsokat. Nyilván mindezt nem ingyen árulják el a kiberbűnözők, ha egyáltalán elárulják. Ez esetben sincs garancia a sikerre, ezért nem is célszerű követni a bűnözők utasításait.
 
A károkozó a titkosításhoz erős, RSA, valamint AES titkosítási algoritmusokat használ, és jelenleg nincs ellenszere. Ezért a naprakész vírusvédelemre, és a fájlok rendszeres biztonsági mentésére különösen érdemes odafigyelni.
 
A zsaroló program ismertetőjele, hogy az általa használhatatlanná tett fájlokat .rapid kiterjesztéssel látja el.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1