Kritikus hibáktól szabadult meg a WebEx

​A Cisco a WebEx kapcsán kritikus veszélyességű sebezhetőségekről számolt be, amelyekhez már a frissítéseket is elérhetővé tette.
 
hirdetés
A Cisco idén több alkalommal adott ki hibajavításokat a WebEx platformjához. Mind a szerver, mind a kliens oldali megoldásait frissítette már. Ezúttal pedig kritikus veszélyességi besorolással ellátott sérülékenységekről adott tájékoztatást. Ennél fogva az érintett szervezeteknek, felhasználóknak különösen érdemes szem előtt tartaniuk a kockázatokat.
 
Ahogy arról korábban a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, a mostani hibajavítás a WebEx ARF Player és a WebEx WRF Player esetében orvosol sérülékenységeket. Ezáltal az érintett megoldások listájára felkerült többek között a WebEx Business Suite, valamint a WebEx Meeting Server is.
 
A Cisco közleménye szerint a sérülékenységek speciálisan szerkesztett Advanced Recording Format (ARF), illetve WebEx Recording Format (WRF) formátumú állományokkal válhatnak kihasználhatóvá. A támadó ezeket az állományokat e-mailben vagy weboldalon keresztül is eljuttathatja a felhasználó számára. Amennyiben pedig a felhasználó ezeket megnyitja, akkor akár a tetszőleges kódokkal történő visszaélések kockázatát sem lehet kizárni. Emellett pedig az érintett alkalmazások összeomolhatnak, válaszképtelenné válhatnak.
 
A vállalat jelezte, hogy eddig nem szerzett tudomást olyan támadásról, amelynek során a szóban forgó sérülékenységek is szerephez jutottak volna. Ennek ellenére nem érdemes halogatni a frissítések telepítését.
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1