Kritikus hibáktól szabadult meg a WebEx

​A Cisco a WebEx kapcsán kritikus veszélyességű sebezhetőségekről számolt be, amelyekhez már a frissítéseket is elérhetővé tette.
 
hirdetés
A Cisco idén több alkalommal adott ki hibajavításokat a WebEx platformjához. Mind a szerver, mind a kliens oldali megoldásait frissítette már. Ezúttal pedig kritikus veszélyességi besorolással ellátott sérülékenységekről adott tájékoztatást. Ennél fogva az érintett szervezeteknek, felhasználóknak különösen érdemes szem előtt tartaniuk a kockázatokat.
 
Ahogy arról korábban a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, a mostani hibajavítás a WebEx ARF Player és a WebEx WRF Player esetében orvosol sérülékenységeket. Ezáltal az érintett megoldások listájára felkerült többek között a WebEx Business Suite, valamint a WebEx Meeting Server is.
 
A Cisco közleménye szerint a sérülékenységek speciálisan szerkesztett Advanced Recording Format (ARF), illetve WebEx Recording Format (WRF) formátumú állományokkal válhatnak kihasználhatóvá. A támadó ezeket az állományokat e-mailben vagy weboldalon keresztül is eljuttathatja a felhasználó számára. Amennyiben pedig a felhasználó ezeket megnyitja, akkor akár a tetszőleges kódokkal történő visszaélések kockázatát sem lehet kizárni. Emellett pedig az érintett alkalmazások összeomolhatnak, válaszképtelenné válhatnak.
 
A vállalat jelezte, hogy eddig nem szerzett tudomást olyan támadásról, amelynek során a szóban forgó sérülékenységek is szerephez jutottak volna. Ennek ellenére nem érdemes halogatni a frissítések telepítését.
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1