Kritikus hibáktól szabadult meg a WebEx

​A Cisco a WebEx kapcsán kritikus veszélyességű sebezhetőségekről számolt be, amelyekhez már a frissítéseket is elérhetővé tette.
 

A Cisco idén több alkalommal adott ki hibajavításokat a WebEx platformjához. Mind a szerver, mind a kliens oldali megoldásait frissítette már. Ezúttal pedig kritikus veszélyességi besorolással ellátott sérülékenységekről adott tájékoztatást. Ennél fogva az érintett szervezeteknek, felhasználóknak különösen érdemes szem előtt tartaniuk a kockázatokat.
 
Ahogy arról korábban a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, a mostani hibajavítás a WebEx ARF Player és a WebEx WRF Player esetében orvosol sérülékenységeket. Ezáltal az érintett megoldások listájára felkerült többek között a WebEx Business Suite, valamint a WebEx Meeting Server is.
 
A Cisco közleménye szerint a sérülékenységek speciálisan szerkesztett Advanced Recording Format (ARF), illetve WebEx Recording Format (WRF) formátumú állományokkal válhatnak kihasználhatóvá. A támadó ezeket az állományokat e-mailben vagy weboldalon keresztül is eljuttathatja a felhasználó számára. Amennyiben pedig a felhasználó ezeket megnyitja, akkor akár a tetszőleges kódokkal történő visszaélések kockázatát sem lehet kizárni. Emellett pedig az érintett alkalmazások összeomolhatnak, válaszképtelenné válhatnak.
 
A vállalat jelezte, hogy eddig nem szerzett tudomást olyan támadásról, amelynek során a szóban forgó sérülékenységek is szerephez jutottak volna. Ennek ellenére nem érdemes halogatni a frissítések telepítését.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1