Közreműködéssel fertőz a Tinimeti trójai

A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.
 
hirdetés

A Tinimeti trójai - ahogy a neve is sugallja - egy kisméretű károkozó. A készítőinek célja minden bizonnyal az volt, hogy minél kisebb feltűnéssel tudják feljuttatni a szerzeményüket egy-egy PC-re. Ehhez az Astraunlock nevű makróvírust hívták segítségül, amely ártalmas dokumentumokon keresztül - a makrók felhasználók általi engedélyezését követően - tölti le a Tinimeti trójait.
 
A kártékony program a TinyMet meterpretert használja. A vezérlőszerverrel való kommunikációs paramétereket, például az IP-címet és a portszámot futási időben állítja be, majd egy reverse shellt nyit, amelyen keresztül a támadók jogosulatlanul különféle parancssoros műveleteket végezhetnek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1