Közreműködéssel fertőz a Tinimeti trójai

A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.
 

A Tinimeti trójai - ahogy a neve is sugallja - egy kisméretű károkozó. A készítőinek célja minden bizonnyal az volt, hogy minél kisebb feltűnéssel tudják feljuttatni a szerzeményüket egy-egy PC-re. Ehhez az Astraunlock nevű makróvírust hívták segítségül, amely ártalmas dokumentumokon keresztül - a makrók felhasználók általi engedélyezését követően - tölti le a Tinimeti trójait.
 
A kártékony program a TinyMet meterpretert használja. A vezérlőszerverrel való kommunikációs paramétereket, például az IP-címet és a portszámot futási időben állítja be, majd egy reverse shellt nyit, amelyen keresztül a támadók jogosulatlanul különféle parancssoros műveleteket végezhetnek.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1