Koronavírus: tömegesen terjednek a csaló levelek

​A koronavírus globális terjedése kapcsán egyre több és több felhasználót bombáznak álhírekkel a kiberbűnözők.
 

"Először különböző termékeket, így például maszkokat kínáló spameket találtunk. Majd felbukkantak csaló e-mailek adathalász célokkal és rosszindulatú mellékletekkel. A legutóbbi spames akció során pedig a WHO-t utánzó e-mailek tűntek fel" - mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky webtartalom elemzője
 
A káros e-mailek látszólag a WHO-tól érkeznek, és gyakorta koronavírus-fertőzést megakadályozó biztonsági intézkedésekről ígérnek információkat. Amint a felhasználó rákattint az e-mailben található linkre, akkor rögtön egy adathalász weboldal nyílik meg a böngészőben. Ezen a weblapon általában a személyes adatait kérik tőle, amiket ha megad, akkor azok végül kiberbűnözők kezébe kerülnek. Hasonlóan problémás a helyzet akkor, ha a levelek csatolmányt is tartalmaznak, amelyek kártékony programokat is terjeszthetnek.
 
Egy hamis e-mail
  
"Biztonságuk érdekében azt tanácsoljuk a felhasználóknak, hogy alaposan tanulmányozzák az e-mailek tartalmát, és csak megbízható források esetén vegyék komolyan a levelet. Ha vírus elleni vakcinát ajánlanak, vagy valamiféle mágikus védekezési módszert, akkor valószínűleg csalásról van szó" - hívta fel a veszélyekre a figyelmet a biztonsági szakember.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense fejlesztői egy közepes veszélyességű sebezhetőségről számoltak be.

  2. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1