Komoly arzenállal ostromolja az adatokat a Trickbot trójai

A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.
 
hirdetés

A Trickbot trójai legújabb, "AL" betűjelű variánsa számos olyan technikát alkalmaz, amelyek személyes, banki és egyéb adatokat tehetnek kiszolgáltatottá. Így például a legnépszerűbb szoftvereket szemléli, és megpróbál minél több bizalmas adatot (egyebek mellett felhasználóneveket és jelszavakat) megkaparintani. Különös figyelmet fordít a webböngészőkre, a levelezőprogramokra, valamint az FTP-kliensekre.
 
A trójai rendszerinformációkat is lekérdez, amivel a legalapvetőbb hardver (memória, processzor) paraméterek mellett hálózati beállításokat és az operációs rendszerre vonatkozó legfontosabb adatokat is bezsebeli.
 
A Trickbot folyamatosan naplózza a webböngészés során letöltött weboldalakat. Egy URL-lista alapján alkalmassá tehető bizonyos weblapok (főként banki oldalak) manipulálására.
 
A trójai képes hátsó kapu kiépítésére, valamint egyes biztonsági szoftverek hatástalanítására.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1