Komoly arzenállal ostromolja az adatokat a Trickbot trójai

A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.
 

A Trickbot trójai legújabb, "AL" betűjelű variánsa számos olyan technikát alkalmaz, amelyek személyes, banki és egyéb adatokat tehetnek kiszolgáltatottá. Így például a legnépszerűbb szoftvereket szemléli, és megpróbál minél több bizalmas adatot (egyebek mellett felhasználóneveket és jelszavakat) megkaparintani. Különös figyelmet fordít a webböngészőkre, a levelezőprogramokra, valamint az FTP-kliensekre.
 
A trójai rendszerinformációkat is lekérdez, amivel a legalapvetőbb hardver (memória, processzor) paraméterek mellett hálózati beállításokat és az operációs rendszerre vonatkozó legfontosabb adatokat is bezsebeli.
 
A Trickbot folyamatosan naplózza a webböngészés során letöltött weboldalakat. Egy URL-lista alapján alkalmassá tehető bizonyos weblapok (főként banki oldalak) manipulálására.
 
A trójai képes hátsó kapu kiépítésére, valamint egyes biztonsági szoftverek hatástalanítására.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1