Komoly arzenállal ostromolja az adatokat a Trickbot trójai

A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.
 

A Trickbot trójai legújabb, "AL" betűjelű variánsa számos olyan technikát alkalmaz, amelyek személyes, banki és egyéb adatokat tehetnek kiszolgáltatottá. Így például a legnépszerűbb szoftvereket szemléli, és megpróbál minél több bizalmas adatot (egyebek mellett felhasználóneveket és jelszavakat) megkaparintani. Különös figyelmet fordít a webböngészőkre, a levelezőprogramokra, valamint az FTP-kliensekre.
 
A trójai rendszerinformációkat is lekérdez, amivel a legalapvetőbb hardver (memória, processzor) paraméterek mellett hálózati beállításokat és az operációs rendszerre vonatkozó legfontosabb adatokat is bezsebeli.
 
A Trickbot folyamatosan naplózza a webböngészés során letöltött weboldalakat. Egy URL-lista alapján alkalmassá tehető bizonyos weblapok (főként banki oldalak) manipulálására.
 
A trójai képes hátsó kapu kiépítésére, valamint egyes biztonsági szoftverek hatástalanítására.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1