Komoly arzenállal lopja az adatokat az Evrial trójai

Az Evrial trójai számos módon képes meglovasítani a felhasználó bizalmas adatait.
 

Az Evrial trójai készítői semmit nem bíztak a véletlenre, és a szerzeményüket számos fegyverrel vértezték fel. Ezek közös célja, hogy minél több rendszer- és felhasználói információt lehessen kiszivárogtatni a számítógépekről.
 
A trójai először a Pidgin és a FileZilla alkalmazásokat állítja célkeresztbe, amelyekből hitelesítő adatokat gyűjt ki. Ezt követően a webböngészők felé veszi az irányt, és azokból is kimenti a felhasználói adatokat, illetve a sütiket. Egyebek mellett a Chrome, az Opera és a Torch böngészőkkel is kompatibilis.
 
A kártékony program következő lépésként feltölti egy kiszolgálóra az Asztalon található dokumentumokat, miközben folyamatosan figyeli, és menti a vágólap tartalmát. A trójai a vágólap manipulálására is alkalmas.
 
Az Evrial további veszélye, hogy Bitcoin pénztárcákhoz tartozó adatokat is képes kifürkészni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1