Komoly arzenállal lopja az adatokat az Evrial trójai

Az Evrial trójai számos módon képes meglovasítani a felhasználó bizalmas adatait.
 
hirdetés
Az Evrial trójai készítői semmit nem bíztak a véletlenre, és a szerzeményüket számos fegyverrel vértezték fel. Ezek közös célja, hogy minél több rendszer- és felhasználói információt lehessen kiszivárogtatni a számítógépekről.
 
A trójai először a Pidgin és a FileZilla alkalmazásokat állítja célkeresztbe, amelyekből hitelesítő adatokat gyűjt ki. Ezt követően a webböngészők felé veszi az irányt, és azokból is kimenti a felhasználói adatokat, illetve a sütiket. Egyebek mellett a Chrome, az Opera és a Torch böngészőkkel is kompatibilis.
 
A kártékony program következő lépésként feltölti egy kiszolgálóra az Asztalon található dokumentumokat, miközben folyamatosan figyeli, és menti a vágólap tartalmát. A trójai a vágólap manipulálására is alkalmas.
 
Az Evrial további veszélye, hogy Bitcoin pénztárcákhoz tartozó adatokat is képes kifürkészni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1