Komoly arzenállal lopja az adatokat az Evrial trójai

Az Evrial trójai számos módon képes meglovasítani a felhasználó bizalmas adatait.
 
hirdetés
Az Evrial trójai készítői semmit nem bíztak a véletlenre, és a szerzeményüket számos fegyverrel vértezték fel. Ezek közös célja, hogy minél több rendszer- és felhasználói információt lehessen kiszivárogtatni a számítógépekről.
 
A trójai először a Pidgin és a FileZilla alkalmazásokat állítja célkeresztbe, amelyekből hitelesítő adatokat gyűjt ki. Ezt követően a webböngészők felé veszi az irányt, és azokból is kimenti a felhasználói adatokat, illetve a sütiket. Egyebek mellett a Chrome, az Opera és a Torch böngészőkkel is kompatibilis.
 
A kártékony program következő lépésként feltölti egy kiszolgálóra az Asztalon található dokumentumokat, miközben folyamatosan figyeli, és menti a vágólap tartalmát. A trójai a vágólap manipulálására is alkalmas.
 
Az Evrial további veszélye, hogy Bitcoin pénztárcákhoz tartozó adatokat is képes kifürkészni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1