Komoly arzenállal lopja az adatokat az Evrial trójai

Az Evrial trójai számos módon képes meglovasítani a felhasználó bizalmas adatait.
 

Az Evrial trójai készítői semmit nem bíztak a véletlenre, és a szerzeményüket számos fegyverrel vértezték fel. Ezek közös célja, hogy minél több rendszer- és felhasználói információt lehessen kiszivárogtatni a számítógépekről.
 
A trójai először a Pidgin és a FileZilla alkalmazásokat állítja célkeresztbe, amelyekből hitelesítő adatokat gyűjt ki. Ezt követően a webböngészők felé veszi az irányt, és azokból is kimenti a felhasználói adatokat, illetve a sütiket. Egyebek mellett a Chrome, az Opera és a Torch böngészőkkel is kompatibilis.
 
A kártékony program következő lépésként feltölti egy kiszolgálóra az Asztalon található dokumentumokat, miközben folyamatosan figyeli, és menti a vágólap tartalmát. A trójai a vágólap manipulálására is alkalmas.
 
Az Evrial további veszélye, hogy Bitcoin pénztárcákhoz tartozó adatokat is képes kifürkészni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1