Komoly arzenállal lopja az adatokat az Evrial trójai

Az Evrial trójai számos módon képes meglovasítani a felhasználó bizalmas adatait.
 
hirdetés
Az Evrial trójai készítői semmit nem bíztak a véletlenre, és a szerzeményüket számos fegyverrel vértezték fel. Ezek közös célja, hogy minél több rendszer- és felhasználói információt lehessen kiszivárogtatni a számítógépekről.
 
A trójai először a Pidgin és a FileZilla alkalmazásokat állítja célkeresztbe, amelyekből hitelesítő adatokat gyűjt ki. Ezt követően a webböngészők felé veszi az irányt, és azokból is kimenti a felhasználói adatokat, illetve a sütiket. Egyebek mellett a Chrome, az Opera és a Torch böngészőkkel is kompatibilis.
 
A kártékony program következő lépésként feltölti egy kiszolgálóra az Asztalon található dokumentumokat, miközben folyamatosan figyeli, és menti a vágólap tartalmát. A trójai a vágólap manipulálására is alkalmas.
 
Az Evrial további veszélye, hogy Bitcoin pénztárcákhoz tartozó adatokat is képes kifürkészni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

  2. 3

    A SharePoint fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 4

    Az Adobe több tucat biztonsági frissítést adott ki az Acrobat, illetve a Reader alkalmazásaihoz.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1