Kivételezik a Precist zsaroló program

A Precist zsaroló program minden olyan képességgel rendelkezik, amelyek révén helyreállíthatatlan károkat képes okozni.
 

A Precist zsaroló program - sok más hasonló károkozóhoz - fájlok titkosításával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy fizessen egy bizonyos összegű váltságdíjat. A kártékony program azonban ezúttal nem egy kiterjesztéslista alapján halad végig a könyvtárakon, és kódolja le a fájlokat. Éppen ellenkezőleg: egy kivétellistát tartalmaz, amelyen elsősorban futtatható állományok szerepelnek. Ezeket és a Windowshoz, valamint az alkalmazásokhoz tartozó mappákat, fájlokat hagyja csak érintetlenül. Minden mást tönkretesz.
 
A kártevő a kompromittált állományokat egy .encrypted kiterjesztéssel egészíti ki, majd megjeleníti a felhasználó számára a zsaroló üzenetét.
 
Ez esetben is fontos hangsúlyozni, hogy nem célszerű teljesíteni a zsarolók követeléseit, mivel semmi garancia nincs arra, hogy a visszaállításhoz szükséges információk valóban megérkeznek.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1