Kivételezik a Precist zsaroló program

A Precist zsaroló program minden olyan képességgel rendelkezik, amelyek révén helyreállíthatatlan károkat képes okozni.
 
hirdetés

A Precist zsaroló program - sok más hasonló károkozóhoz - fájlok titkosításával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy fizessen egy bizonyos összegű váltságdíjat. A kártékony program azonban ezúttal nem egy kiterjesztéslista alapján halad végig a könyvtárakon, és kódolja le a fájlokat. Éppen ellenkezőleg: egy kivétellistát tartalmaz, amelyen elsősorban futtatható állományok szerepelnek. Ezeket és a Windowshoz, valamint az alkalmazásokhoz tartozó mappákat, fájlokat hagyja csak érintetlenül. Minden mást tönkretesz.
 
A kártevő a kompromittált állományokat egy .encrypted kiterjesztéssel egészíti ki, majd megjeleníti a felhasználó számára a zsaroló üzenetét.
 
Ez esetben is fontos hangsúlyozni, hogy nem célszerű teljesíteni a zsarolók követeléseit, mivel semmi garancia nincs arra, hogy a visszaállításhoz szükséges információk valóban megérkeznek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1