Kivételezik a Precist zsaroló program

A Precist zsaroló program minden olyan képességgel rendelkezik, amelyek révén helyreállíthatatlan károkat képes okozni.
 

A Precist zsaroló program - sok más hasonló károkozóhoz - fájlok titkosításával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy fizessen egy bizonyos összegű váltságdíjat. A kártékony program azonban ezúttal nem egy kiterjesztéslista alapján halad végig a könyvtárakon, és kódolja le a fájlokat. Éppen ellenkezőleg: egy kivétellistát tartalmaz, amelyen elsősorban futtatható állományok szerepelnek. Ezeket és a Windowshoz, valamint az alkalmazásokhoz tartozó mappákat, fájlokat hagyja csak érintetlenül. Minden mást tönkretesz.
 
A kártevő a kompromittált állományokat egy .encrypted kiterjesztéssel egészíti ki, majd megjeleníti a felhasználó számára a zsaroló üzenetét.
 
Ez esetben is fontos hangsúlyozni, hogy nem célszerű teljesíteni a zsarolók követeléseit, mivel semmi garancia nincs arra, hogy a visszaállításhoz szükséges információk valóban megérkeznek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1