Kivételezik a Precist zsaroló program

A Precist zsaroló program minden olyan képességgel rendelkezik, amelyek révén helyreállíthatatlan károkat képes okozni.
 
hirdetés
A Precist zsaroló program - sok más hasonló károkozóhoz - fájlok titkosításával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy fizessen egy bizonyos összegű váltságdíjat. A kártékony program azonban ezúttal nem egy kiterjesztéslista alapján halad végig a könyvtárakon, és kódolja le a fájlokat. Éppen ellenkezőleg: egy kivétellistát tartalmaz, amelyen elsősorban futtatható állományok szerepelnek. Ezeket és a Windowshoz, valamint az alkalmazásokhoz tartozó mappákat, fájlokat hagyja csak érintetlenül. Minden mást tönkretesz.
 
A kártevő a kompromittált állományokat egy .encrypted kiterjesztéssel egészíti ki, majd megjeleníti a felhasználó számára a zsaroló üzenetét.
 
Ez esetben is fontos hangsúlyozni, hogy nem célszerű teljesíteni a zsarolók követeléseit, mivel semmi garancia nincs arra, hogy a visszaállításhoz szükséges információk valóban megérkeznek.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Ghostscript egy veszélyes sebezhetőség miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A 7-Zip szoftver egy olyan hibát tartalmaz, amely biztonsági megkötések megkerülésére adhat lehetőséget.

  3. 3

    A VMware Horizon DaaS egy olyan sebezhetőséget tartalmaz, amely egy védelmi mechanizmus megkerülését segítheti elő.

 
Partnerhírek
​Térj át https-re, hogy ne veszíts látogatókat

Ki szeretné kényszeríteni a https kapcsolatot a Google Chrome, ezért idén július elsejétől minden, nem biztonságos kapcsolatot használó weboldalra történő látogatás előtt megjelenik egy jelzés: nem biztonságos weboldal.

​PUBG Ransomware – Játékkal szerezhetjük vissza kódolt adatainkat

Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egy órányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért.

hirdetés
Közösség
1