Kisvállalati tűzfalat mutatott be a Zyxel

​A Zyxel legújabb, kisvállalkozások számára fejlesztett tűzfalában is megjelenik a felhő alapú biztonság.
 

A felhő alapú biztonsági szolgáltatásokkal az ATP100 többszintű védelmet biztosít. Ehhez többek között a Cloud Query nevű technológia járul hozzá. A támadási információkat egy folyamatosan bővülő adatbázis tartalmazza, amelyet gépi tanulást lehetővé tevő algoritmusok használnak fel a támadások korai detektálása érdekében.
 
"A kibertámadások nagy hatással vannak a kisvállalatokra, melyek számára sok esetben nem áll rendelkezésre megfelelő erőforrás és infrastruktúra a támadások kivédéséhez, vagy a számítási kapacitások magas költsége korlátozza ennek megvalósítását" - mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.
 
Minimális erőfeszítés, maximális hatás
 
A tűzfal rendelkezik a Zyxel IP-reputáció szűrőjével, ami automatikusan kiszűri és blokkolja a rosszindulatú IP-címekről érkező hálózati fenyegetések többségét anélkül, hogy azt egyesével vizsgálni kellene.
 
Az Arany Biztonsági Csomaggal rendelkező ügyfelek olyan új szolgáltatásokhoz is hozzájuthatnak, amivel személyre szabhatják a tűzfalukat, vagy nyomon követhetik azokat a támadásokat, amelyek a legproblémásabbak számukra. Ide tartoznak a webes támadások, az online visszaélések és a különféle spamforrások is.
 
Az ATP100 tűzfal a legfeljebb 25 fős kisvállalkozások számára képes védelmet biztosítani.
Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1