Kibertámadás bénította meg a Wikipediát

​Kibertámadás érte a Wikipedia kiszolgálásában résztvevő egyes szervereket, aminek következtében a népszerű weboldal elérhetetlenné vált.
 

Továbbra sem igazán csitulnak azok az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások, amelyek során nem egyszer igencsak neves weboldalak kerülnek célkeresztbe.
 
Minél látogatottabb egy weboldal, annál komolyabb háttér infrastruktúra dolgozik mögötte, és általában annál nehezebb megbénítani a működését. Az elmúlt időszak támadásai azonban igazolták, hogy a támadók számára semmi sem lehetetlen, különösen akkor nem, ha az elkövetők egy valóságos zombi hadsereget vetnek be. Ez történt a Wikipediával is.
 
A Wikimedia Foundation hivatalosan is elismerte, hogy az általa üzemeltetett szerverek egy része ellen múlt pénteken egy elosztott szolgáltatásmegtagadási támadás kezdődött. Ennek során olyan nagy terhelést kaptak a Wikipedia kiszolgálásában szerepet játszó egyes szerverek, hogy azok teljesen megbénultak, így a népszerű webhely több országból elérhetetlenné vált.
 
A támadás részleteiről a Wikimedia egyelőre nem kívánt beszámolni, de annyit elárult, hogy egy botnetet vetettek be a támadók, vagyis fertőzött számítógépeket fordítottak a Wikipedia ellen. A támadás után az üzemeltetők rögtön megtették a szükséges védelmi intézkedéseket, és igyekeztek helyreállítani a webhely működését, amely azóta ismét rendeltetésszerűen működik.
 
Arról egyelőre nincsenek információk, hogy kik állhattak a támadás mögött, és milyen okból tették, amit tettek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1