Két vállra fektette a telefonokat a legújabb mobilvírus

​Egy olyan androidos vírus terjedt az interneten, sőt a Google Play áruházban is, amely teljes mértékben át tudta venni a hatalmat a fertőzött készülékek felett.
 

Az elmúlt években háttérbe szorultak azok a mobilvírusok, amelyek az Android operációs rendszerre épülő készülékek rootolására is alkalmasak. Ezek a szerzemények azért különösen veszélyesek, mert ha a rootolás révén emelt szintű jogosultságokhoz jutnak, akkor tulajdonképpen bármit megtehetnek a fertőzött okostelefonokon, táblagépeken, és az azokon tárolt összes adathoz is hozzáférést szereznek. A rootolásra képes vírusok frontján tapasztalható viszonylagos csendet a napokban egy új kártékony program, az AbstractEmu törte meg.
 
A Lookout Threat Labs kutatói által felfedezett ártalmas kódot eddig összesen 19 mobil alkalmazásban sikerült kimutatni. Ezek között volt a Lite Launcher elnevezésű app is, amelyet a Google Playről több mint tízezer alkalommal töltöttek le a felhasználók, mielőtt a Google eltávolította a nemkívánatos programot a Lookout bejelentése alapján. A kockázatokat azonban is fokozza, hogy az AbstractEmu a Play mellett olyan helyeken is felütötte a fejét, mint amilyen például az Amazon Appstore, a Samsung Galaxy Store, az Aptoide és az APKPure.

 
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség