Két lépésben ad mattot a Truebot trójai

A Truebot trójai két lépcsőben fertőzi a számítógépeket, amelyeken végül egy hátsó kaput hoz létre.
 
hirdetés
A Truebot trójai két fázisban hajtja végre a nemkívánatos feladatait. Amikor rákerül egy PC-re, akkor azon létrehoz két állományt. Ezek közül az első egy Adobe frissítésnek látszik, míg a másik egy tűzfalnak álcázza magát. A trójai arról is gondoskodik, hogy ez a két fájl a Windows minden egyes újraindításakor automatikusan betöltődjön. Az előkészítő feladatok ezzel még nem érnek véget, ugyanis a károkozó letölt a számítógépre két további fájlt, amelyek a második támadási lépcsőben jutnak szerephez. Ekkor történik meg a hatásó kapu kiépítése, amely jogosulatlan távoli hozzáférést tesz lehetővé a támadók számára.
 
A két komponenses kártékony program további jellemzője, hogy egy Default monitors nevű szolgáltatást is beregisztrál a számítógépre. Ezzel biztosítja, hogy a háttérben, zavartalanul tudja végezni a tevékenységét.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apple iOS hibája miatt megkerülhetővé vált a képernyzőzárolás által jelentett védelem.

  2. 3

    A McAfee ePolicy Orchestrator két biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1