Két lépésben ad mattot a Truebot trójai

A Truebot trójai két lépcsőben fertőzi a számítógépeket, amelyeken végül egy hátsó kaput hoz létre.
 

A Truebot trójai két fázisban hajtja végre a nemkívánatos feladatait. Amikor rákerül egy PC-re, akkor azon létrehoz két állományt. Ezek közül az első egy Adobe frissítésnek látszik, míg a másik egy tűzfalnak álcázza magát. A trójai arról is gondoskodik, hogy ez a két fájl a Windows minden egyes újraindításakor automatikusan betöltődjön. Az előkészítő feladatok ezzel még nem érnek véget, ugyanis a károkozó letölt a számítógépre két további fájlt, amelyek a második támadási lépcsőben jutnak szerephez. Ekkor történik meg a hatásó kapu kiépítése, amely jogosulatlan távoli hozzáférést tesz lehetővé a támadók számára.
 
A két komponenses kártékony program további jellemzője, hogy egy Default monitors nevű szolgáltatást is beregisztrál a számítógépre. Ezzel biztosítja, hogy a háttérben, zavartalanul tudja végezni a tevékenységét.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1