Két lépésben ad mattot a Truebot trójai

A Truebot trójai két lépcsőben fertőzi a számítógépeket, amelyeken végül egy hátsó kaput hoz létre.
 
hirdetés

A Truebot trójai két fázisban hajtja végre a nemkívánatos feladatait. Amikor rákerül egy PC-re, akkor azon létrehoz két állományt. Ezek közül az első egy Adobe frissítésnek látszik, míg a másik egy tűzfalnak álcázza magát. A trójai arról is gondoskodik, hogy ez a két fájl a Windows minden egyes újraindításakor automatikusan betöltődjön. Az előkészítő feladatok ezzel még nem érnek véget, ugyanis a károkozó letölt a számítógépre két további fájlt, amelyek a második támadási lépcsőben jutnak szerephez. Ekkor történik meg a hatásó kapu kiépítése, amely jogosulatlan távoli hozzáférést tesz lehetővé a támadók számára.
 
A két komponenses kártékony program további jellemzője, hogy egy Default monitors nevű szolgáltatást is beregisztrál a számítógépre. Ezzel biztosítja, hogy a háttérben, zavartalanul tudja végezni a tevékenységét.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Jenkins fontos biztonsági frissítéseket kapott.

  2. 3

    A HAProxy két biztonsági rés kapcsán szorul frissítésre.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
Trendek a vállalati biztonságban

A felhasználók negyede soha egyetlen munkahelyén sem kapott biztonságtudatossági képzést.

Oktatással a zsarolóvírusok ellen

A legtöbb biztonsági incidensnek kevesebb fájó következménye lenne, ha a vállalat minden munkatársa tudná, hogy mit kell tennie vészhelyzet esetén.

hirdetés
Közösség
1