Két lépésben ad mattot a Truebot trójai

A Truebot trójai két lépcsőben fertőzi a számítógépeket, amelyeken végül egy hátsó kaput hoz létre.
 
hirdetés
A Truebot trójai két fázisban hajtja végre a nemkívánatos feladatait. Amikor rákerül egy PC-re, akkor azon létrehoz két állományt. Ezek közül az első egy Adobe frissítésnek látszik, míg a másik egy tűzfalnak álcázza magát. A trójai arról is gondoskodik, hogy ez a két fájl a Windows minden egyes újraindításakor automatikusan betöltődjön. Az előkészítő feladatok ezzel még nem érnek véget, ugyanis a károkozó letölt a számítógépre két további fájlt, amelyek a második támadási lépcsőben jutnak szerephez. Ekkor történik meg a hatásó kapu kiépítése, amely jogosulatlan távoli hozzáférést tesz lehetővé a támadók számára.
 
A két komponenses kártékony program további jellemzője, hogy egy Default monitors nevű szolgáltatást is beregisztrál a számítógépre. Ezzel biztosítja, hogy a háttérben, zavartalanul tudja végezni a tevékenységét.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán egy közepes veszélyességű sérülékenységre derült fény.

  2. 3

    Az Apache Commons egy biztonsági frissítéssel gyarapodott.

  3. 1

    Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

 
Partnerhírek
Robotot fertőzött a zsarolóvírus

Eddig a zsarolóvírusok a PC és az androidos telefonok felhasználóinak okoztak fejfájást, de a jövőben a fém-szoftver robotok is lehetnek a kártevők célpontjai. A kutatók interneten keresztül fertőztek meg egy robotot.

Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

hirdetés
Közösség
1