Jobban vigyáz a fájlokra a Microsoft

​A Microsoft kibővítette az Azure adattárolási szolgáltatásainak védelmi arzenálját. Ezúttal a fájlmegosztások biztonsága került középpontba.
 

A Microsoft az ATP for Azure Storage nevű védelmi megoldásának első, nyilvános tesztverzióját 2018 októberében mutatta be, majd tette azt széles körben is elérhetővé 2019 tavaszán. Akkor elsősorban a Blob alapú adattárak védelme került előtérbe, de a fejlesztések nem álltak le. Ennek köszönhetően mostanra elkészült az ATP legújabb kiadása, amely immár az Azure Files és az Azure Data Lake Storage Gen2 API teljes körű támogatásával felvértezetten próbálható ki. A cél ezúttal sem más, minthogy egy újabb védelmi vonal legyen felhúzható az Azure segítségével tárolt és megosztott állományok elé.
 
A kiegészítő védelmet nyújtó ATP for Azure Storage több módon képes csökkenteni a felhős adattárolás kapcsán jelentkező kockázatokat. Elsődlegesen természetesen a kártékony kódok elleni védelem említhető. Ez minden, Azure-ba feltöltött fájl esetén vírusellenőrzést végez, és szűri a kártékony, fertőzött állományokat. Emellett azonban különféle (gépi tanulást is felvonultató) technikákkal egyéb gyanús tevékenységekre is figyel. Így például riaszt, ha gyanús hozzáférést és adatgyűjtést, szokatlan adatmozgatást vagy éppen Azure fiókok közötti nemkívánatos adatmásolást észlel. Amennyiben károkozásra utaló jelet észlel, akkor beállítástól függően e-mailes értesítőt küld az illetékesek számára, de természetesen az Azure Security Center integráció is adott.
 
Az ATP for Azure Storage új funkciói egyelőre előnézet (Preview) státuszban vannak.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség