Jobban vigyáz a fájlokra a Microsoft

​A Microsoft kibővítette az Azure adattárolási szolgáltatásainak védelmi arzenálját. Ezúttal a fájlmegosztások biztonsága került középpontba.
 

A Microsoft az ATP for Azure Storage nevű védelmi megoldásának első, nyilvános tesztverzióját 2018 októberében mutatta be, majd tette azt széles körben is elérhetővé 2019 tavaszán. Akkor elsősorban a Blob alapú adattárak védelme került előtérbe, de a fejlesztések nem álltak le. Ennek köszönhetően mostanra elkészült az ATP legújabb kiadása, amely immár az Azure Files és az Azure Data Lake Storage Gen2 API teljes körű támogatásával felvértezetten próbálható ki. A cél ezúttal sem más, minthogy egy újabb védelmi vonal legyen felhúzható az Azure segítségével tárolt és megosztott állományok elé.
 
A kiegészítő védelmet nyújtó ATP for Azure Storage több módon képes csökkenteni a felhős adattárolás kapcsán jelentkező kockázatokat. Elsődlegesen természetesen a kártékony kódok elleni védelem említhető. Ez minden, Azure-ba feltöltött fájl esetén vírusellenőrzést végez, és szűri a kártékony, fertőzött állományokat. Emellett azonban különféle (gépi tanulást is felvonultató) technikákkal egyéb gyanús tevékenységekre is figyel. Így például riaszt, ha gyanús hozzáférést és adatgyűjtést, szokatlan adatmozgatást vagy éppen Azure fiókok közötti nemkívánatos adatmásolást észlel. Amennyiben károkozásra utaló jelet észlel, akkor beállítástól függően e-mailes értesítőt küld az illetékesek számára, de természetesen az Azure Security Center integráció is adott.
 
Az ATP for Azure Storage új funkciói egyelőre előnézet (Preview) státuszban vannak.
Vélemények
 
  1. 4

    Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség