Jó kompromisszumot jelentenek a maszkolt adatok?

​Napjainkban a vállalatok egyre több adattal gazdálkodnak, amelyek megfelelően hasznosítva jelentős üzleti előnyt jelenthetnek. Az adatokat azonban meg is kell védeni.
 

Manapság a legtöbb szervezet óriási mennyiségű adatot kezel, amelyek nagy része érzékeny vagy személyes jellegű, ezért védelmük kiemelt fontosságú. A hagyományos informatikai infrastruktúrák, illetve a vállalatoknál gyakorta meglévő gyakorlatok azonban nem alkalmasak arra, hogy megfelelően megóvják ezeket az információkat. 

A kihívást fokozza, hogy a vállalatoknak olyan módszert kell találniuk adataik megvédésére, amely nem akadályozza azok kezelését, elemzését. Ha tömegesen titkosítanának minden információt, akkor nem lehetnak azokat gyorsan feldolgozni, ezért ez nem mindig jelent hatékony megoldást. 

Több helyen alkalmaznak ehelyett különféle anonimizálási metódusokat, amelyek során úgy alakítják át a vállalatnál tárolt személyes adatokat, hogy azok ne legyenek összekapcsolhatók az adott személyekkel. Ez azonban komoly információvesztéshez vezethet a különféle elemzések szempontjából.

A Micro Focus szakértői szerint az adatmaszkolás az optimális megoldás az érzékeny információk védelmére, amelynek során az eredeti adatot véletlenszerű karakterekkel vagy adatokkal helyettesítik. Ekkor megmarad az adatok formátuma és struktúrája, ami az elemzéseket, szoftverteszteléseket stb. megkönnyítheti. A valós információkhoz pedig csak az a néhány személy férhet hozzá a cégen belül, akinek erre valóban szüksége van a munkája során.
Vélemények
 
  1. 3

    A FortiOS kapcsán egy biztonsági résre derült fény.

  2. 3

    A Drupalhoz tartozó egyik modul egy biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1