Jó kompromisszumot jelentenek a maszkolt adatok?

​Napjainkban a vállalatok egyre több adattal gazdálkodnak, amelyek megfelelően hasznosítva jelentős üzleti előnyt jelenthetnek. Az adatokat azonban meg is kell védeni.
 

Manapság a legtöbb szervezet óriási mennyiségű adatot kezel, amelyek nagy része érzékeny vagy személyes jellegű, ezért védelmük kiemelt fontosságú. A hagyományos informatikai infrastruktúrák, illetve a vállalatoknál gyakorta meglévő gyakorlatok azonban nem alkalmasak arra, hogy megfelelően megóvják ezeket az információkat. 

A kihívást fokozza, hogy a vállalatoknak olyan módszert kell találniuk adataik megvédésére, amely nem akadályozza azok kezelését, elemzését. Ha tömegesen titkosítanának minden információt, akkor nem lehetnak azokat gyorsan feldolgozni, ezért ez nem mindig jelent hatékony megoldást. 

Több helyen alkalmaznak ehelyett különféle anonimizálási metódusokat, amelyek során úgy alakítják át a vállalatnál tárolt személyes adatokat, hogy azok ne legyenek összekapcsolhatók az adott személyekkel. Ez azonban komoly információvesztéshez vezethet a különféle elemzések szempontjából.

A Micro Focus szakértői szerint az adatmaszkolás az optimális megoldás az érzékeny információk védelmére, amelynek során az eredeti adatot véletlenszerű karakterekkel vagy adatokkal helyettesítik. Ekkor megmarad az adatok formátuma és struktúrája, ami az elemzéseket, szoftverteszteléseket stb. megkönnyítheti. A valós információkhoz pedig csak az a néhány személy férhet hozzá a cégen belül, akinek erre valóban szüksége van a munkája során.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1