Játékos kedvében van a Redgamble trójai

​A Redgamble trójai játékokhoz lopkod bizalmas adatokat, így elsősorban a játékos kedvű felhasználók körében okozhat károkat.
 

A Redgamble trójai kifejezetten játékokra összpontosít. A számítógépen futó folyamatok feltérképezése után kiválasztja a neki tetsző játékokat (ha vannak a PC-n), és azokból különféle adatokat lop. Így például a játék típusát, nevét, az online csatornák címét, valamint a játékosok minden megadott adatát feltölti egy távoli vezérlőszerverre. Emellett rendszeresen képernyőképeket készít, amelyekből szintén értékes információkhoz juthatnak az adattolvajok.
 
A Redgamble a számítógépeken egy ütemezett feladat segítségével fut, tehát e feladatok listáját is érdemes szemügyre venni egy esetleges fertőzés során.
 
A trójai képes az Internet Explorer kezdőoldalának manipulálására.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1