Játékos kedvében van a Redgamble trójai

​A Redgamble trójai játékokhoz lopkod bizalmas adatokat, így elsősorban a játékos kedvű felhasználók körében okozhat károkat.
 

A Redgamble trójai kifejezetten játékokra összpontosít. A számítógépen futó folyamatok feltérképezése után kiválasztja a neki tetsző játékokat (ha vannak a PC-n), és azokból különféle adatokat lop. Így például a játék típusát, nevét, az online csatornák címét, valamint a játékosok minden megadott adatát feltölti egy távoli vezérlőszerverre. Emellett rendszeresen képernyőképeket készít, amelyekből szintén értékes információkhoz juthatnak az adattolvajok.
 
A Redgamble a számítógépeken egy ütemezett feladat segítségével fut, tehát e feladatok listáját is érdemes szemügyre venni egy esetleges fertőzés során.
 
A trójai képes az Internet Explorer kezdőoldalának manipulálására.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1