Játékos kedvében van a Redgamble trójai

​A Redgamble trójai játékokhoz lopkod bizalmas adatokat, így elsősorban a játékos kedvű felhasználók körében okozhat károkat.
 

A Redgamble trójai kifejezetten játékokra összpontosít. A számítógépen futó folyamatok feltérképezése után kiválasztja a neki tetsző játékokat (ha vannak a PC-n), és azokból különféle adatokat lop. Így például a játék típusát, nevét, az online csatornák címét, valamint a játékosok minden megadott adatát feltölti egy távoli vezérlőszerverre. Emellett rendszeresen képernyőképeket készít, amelyekből szintén értékes információkhoz juthatnak az adattolvajok.
 
A Redgamble a számítógépeken egy ütemezett feladat segítségével fut, tehát e feladatok listáját is érdemes szemügyre venni egy esetleges fertőzés során.
 
A trójai képes az Internet Explorer kezdőoldalának manipulálására.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla webes tartalomkezelő rendszer egy újabb biztonsági hibától vált meg.

  2. 4

    A FortiClient fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
​Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen

Védekezési célokra használná a japán kormány azt a vírust, melyet a szigetország vállalkozásaival együtt dolgozna ki. A védekező kártevő a szigetország kibervédelmi stratégiájának része.

​Illegális webáruházakat zártak be

Komoly nemzetközi összefogással a hatóságok több országból lezártak két webshopot, mely az illegális interneten törvénytelen termékeket és szolgáltatásokat árusított.

hirdetés
Közösség
1