Játékos kedvében van a Redgamble trójai

​A Redgamble trójai játékokhoz lopkod bizalmas adatokat, így elsősorban a játékos kedvű felhasználók körében okozhat károkat.
 
hirdetés
A Redgamble trójai kifejezetten játékokra összpontosít. A számítógépen futó folyamatok feltérképezése után kiválasztja a neki tetsző játékokat (ha vannak a PC-n), és azokból különféle adatokat lop. Így például a játék típusát, nevét, az online csatornák címét, valamint a játékosok minden megadott adatát feltölti egy távoli vezérlőszerverre. Emellett rendszeresen képernyőképeket készít, amelyekből szintén értékes információkhoz juthatnak az adattolvajok.
 
A Redgamble a számítógépeken egy ütemezett feladat segítségével fut, tehát e feladatok listáját is érdemes szemügyre venni egy esetleges fertőzés során.
 
A trójai képes az Internet Explorer kezdőoldalának manipulálására.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1