Ismét bevásárolt a Proofpoint

A Proofpoint bejelentette, hogy felvásárolja a biztonságtudatossági szolgáltatásokat nyújtó Wombat Security vállalatot.
 

A Proofpoint elsősorban az e-mail biztonsági technológiáról ismert a piacon. A cég - sok más riválisához hasonlóan - a cloud computingban látja a jövőt, ezért nemcsak a fejlesztéseivel, hanem a piaci jelenlétét illetően is ebbe az irányba mozdult el. Tavaly novemberben 110 millió dollárért vásárolta fel a Cloudmarkot, hogy ilyen módon is erősítse az üzenetkezelés védelméhez kialakított megoldásait. Ezzel azonban nem ért véget a bevásárlás, hiszen a cég immár azt is jelezte, hogy 180 millió dollár fejében bekebelezi a Wombat Securityt.
 
A Wombat Security egy érdekes szereplője a biztonsági piacnak. 2008-ban alakult, és tulajdonképpen egy egyetemi projektből nőtte ki magát. Az évek során olyan szolgáltatásokat fejlesztett ki, amelyek révén a szervezetek felmérhették, tesztelhették az alkalmazottjaik biztonságtudatosságát, és ezen keresztül hozzájárulhattak a felhasználók képzéséhez, oktatásához. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatása a ThreatSim Phishing Simulations, amely szimulált adathalász támadásokat tesz lehetővé SaaS-alapokon.
 
A Proofpoint szerint a Wombat Security technológiái nemcsak életképesek és fontosak, hanem jól integrálhatók a saját megoldásaihoz. Ezáltal a technológiai védelmen túl a közeljövőben már az emberi tényezők kezelésére is több lehetőség kínálkozik majd az ügyfelek számára. A vállalat jelenlegi tervei alapján úgy fest, hogy a Wombat szolgáltatásai még ebben a félévben szerves részévé fognak válni a Proofpoint technológiáinak. Ebben pedig a felvásárolt cég szakemberei, fejlesztői fognak segíteni, akiket a Proofpoint foglalkoztat tovább.
 
Gary Steele, a Proofpoint elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az emberi tényezőket középpontba állító támadások elszaporodása miatt a vállalatoknak folyamatosan képezniük kell az alkalmazottjaikat. A Wombat technológiáinak felhasználásával ezt tudják majd az eddigieknél több eszköz segítségével elősegíteni.
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1