Ismét bevásárolt a Proofpoint

A Proofpoint bejelentette, hogy felvásárolja a biztonságtudatossági szolgáltatásokat nyújtó Wombat Security vállalatot.
 

A Proofpoint elsősorban az e-mail biztonsági technológiáról ismert a piacon. A cég - sok más riválisához hasonlóan - a cloud computingban látja a jövőt, ezért nemcsak a fejlesztéseivel, hanem a piaci jelenlétét illetően is ebbe az irányba mozdult el. Tavaly novemberben 110 millió dollárért vásárolta fel a Cloudmarkot, hogy ilyen módon is erősítse az üzenetkezelés védelméhez kialakított megoldásait. Ezzel azonban nem ért véget a bevásárlás, hiszen a cég immár azt is jelezte, hogy 180 millió dollár fejében bekebelezi a Wombat Securityt.
 
A Wombat Security egy érdekes szereplője a biztonsági piacnak. 2008-ban alakult, és tulajdonképpen egy egyetemi projektből nőtte ki magát. Az évek során olyan szolgáltatásokat fejlesztett ki, amelyek révén a szervezetek felmérhették, tesztelhették az alkalmazottjaik biztonságtudatosságát, és ezen keresztül hozzájárulhattak a felhasználók képzéséhez, oktatásához. Az egyik legnépszerűbb szolgáltatása a ThreatSim Phishing Simulations, amely szimulált adathalász támadásokat tesz lehetővé SaaS-alapokon.
 
A Proofpoint szerint a Wombat Security technológiái nemcsak életképesek és fontosak, hanem jól integrálhatók a saját megoldásaihoz. Ezáltal a technológiai védelmen túl a közeljövőben már az emberi tényezők kezelésére is több lehetőség kínálkozik majd az ügyfelek számára. A vállalat jelenlegi tervei alapján úgy fest, hogy a Wombat szolgáltatásai még ebben a félévben szerves részévé fognak válni a Proofpoint technológiáinak. Ebben pedig a felvásárolt cég szakemberei, fejlesztői fognak segíteni, akiket a Proofpoint foglalkoztat tovább.
 
Gary Steele, a Proofpoint elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az emberi tényezőket középpontba állító támadások elszaporodása miatt a vállalatoknak folyamatosan képezniük kell az alkalmazottjaikat. A Wombat technológiáinak felhasználásával ezt tudják majd az eddigieknél több eszköz segítségével elősegíteni.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1