Informatikai fejlesztések: nincs fontosabb a biztonságnál

​Az információbiztonsági beruházások minden egyéb informatikai fejlesztésnél fontosabbá váltak. A vállalatok vezetői egyre inkább érzékelik a veszélyeket.
 

Az Oracle 4000 nemzetközi szenior vezető megkérdezésével készített felmérése szerint a biztonságtechnológia jelenti a legfontosabb informatikai problémát a vállalatok számára, miközben az egyéb innovatív technológiai átalakítások egyre csak hátrébb sorolódnak.
 
A megkérdezett vezetők 86 százaléka állította, hogy jelenleg a felhő biztonsága a legfontosabb technológiai kérdés számára, ami meghatározza a vállalata működését. Ezt követték az autonóm adatbázisok (78%) és a mesterséges intelligencia (75%) kapcsán felvetődő beruházások.
 
Noha az IoT, a block chain technológia és a chatbotok napjainkban folyamatosan reflektorfényben vannak mind a médiában, mind az iparágon belül, a válaszadók alacsonyabb szintre értékelték ezeket a fejlesztéseket tartalmazó fontossági listán. A megkérdezettek 70 százalékának esetében prioritás az IoT, míg a blokklánc technológiák 66, a chatbotok pedig 57 százalékban képviseltetik magukat a legfontosabb IT-feladatok között.
 
"A vállalatok felismerték, hogy a kibervédelem a fennmaradásuk egyik alappillére" - mondta Szuhai Gusztáv, az Oracle biztonsági megoldásokért felelős kereskedelmi vezetője. Majd hozzátette, hogy a "A cégek működésének gyökeres átalakítását ígérő, új technológiák kiugró médiafigyelmet kaptak az elmúlt időszakban, ám ahogy azt a felmérésünk is mutatja, az iparág vezető szereplői elsősorban inkább az adatvédelemre fókuszálnak".
 
A magyarországi helyzet abból a szempontból nem különbözik a nemzetközitől, hogy a vállalatvezetők nálunk is elkezdték komolyabban fontolóra venni a kiberbiztonsági intézkedéseket.
 
"A magyarországi ügyfeleknél azt tapasztaljuk, hogy az üzleti vezetők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az olyan technológiák iránt, amelyek növelik a hatékonyságukat, illetve amelyekkel megújíthatják piaci stratégiájukat. Az új technológiákban rejlő lehetőségeket tehát felismerték a döntéshozók, ugyanakkor érzékelik a sérülékenységek üzleti kockázatait is, így olyan kiberbiztonsági megoldást szeretnének, ami azonnali, teljes körű védelmet nyújt az adataik számára" - tette hozzá Szuhai Gusztáv.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1