HPE: ismét SSD-frissítésre van szükség

​A Hewlett Packard Enterprise (HPE) ismét arra figyelmeztetett, hogy egyes SSD-adattáróit frissíteni kell annak érdekében, hogy azok 40 ezer órányi működés után is használhatók maradjanak.
 

Tavaly novemberben a HPE egy komoly rendellenességet javított egyes SDD-adattárolóinak esetében. Akkor az derült ki, hogy az érintett meghajtók 32.768 óra használat után használhatatlanná válnak. Akkor mindezt sikerült orvosolni megfelelő firmware frissítések segítségével, de most újabb adathordozókról derült ki, hogy azok is hasonló módon érintettek. A vállalat szerint ezúttal a következő meghajtókról van szó:
 • EK0800JVYPN 846430-B21 (HPE 800GB 12G SAS WI-1 SFF SC SSD)
 • EO1600JVYPP 846432-B21 (HPE 1.6TB 12G SAS WI-1 SFF SC SSD)
 • MK0800JVYPQ 846432-B21 (HPE 800GB 12G SAS MU-1 SFF SC SSD)
 • MO1600JVYPR 846436-B21 (HPE 1.6TB 12G SAS MU-1 SFF SC SSD)
 
A HPE szerint a HPD7-nél régebbi firmware verziók esetében az érintett adattárolók 40 ezer óra üzemidő után leállnak. Mindez 4 év, 206 nap és 16 óra használatot jelent, ami rövidebb, mint az adathordozók esetében adott 5 éves (kiterjesztett) garancia. Amennyiben az adattárolókra nem kerülnek fel időben a frissítések, akkor azokat nem lehet majd újra üzembe helyezni, és az eddigi vizsgálatok szerint a rajtuk tárolt adatokat sem lehet megmenteni (nyilván akkor, ha nincs biztonsági mentés).
 
A vállalat úgy számol, hogy a fent említett meghajtók első példányai valamikor 2020 októbere körül érhetik el a kritikus üzemidőt, tehát még van idejük az üzemeltetőknek cselekedni, bár nem érdemes halogatni a frissítést.
 
A HPE már elérhetővé tette a megfelelő firmware frissítéseket, amelyek Windows, Linux és VMware ESXi alól is telepíthetők. Emellett egy scriptet is készített, amivel ellenőrizhető, hogy egy adott szerverben működik-e problémás SSD-meghajtó.
Vélemények
 
 1. 4

  A Palo Alto Networks biztonsági frissítést adott ki a PAN-OS-hez.

 2. 3

  A Mozilla Bleach egy közepes veszélyességű sebezhetőséget rejt.

 3. 1

  Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé.

Home office - milyen intézkedések szükségesek a hatékony otthoni munkavégzéshez?

A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán.

hirdetés
Közösség
1