Hibavadászatra indulnak a nyomtatók

A HP is bejelentette a saját hibavadász programját. Első körben a nyomtatókban lehet sebezhetőségek után kutakodni.
 
hirdetés
A HP is csatlakozott azon vállalatokhoz, amelyek jutalmazási programokkal ösztönzik a biztonsági kutatókat sérülékenységek feltárására. A hibavadászat e formája hasznos a cégek számára, hiszen ilyen módon első kézből értesülhetnek a biztonsági résekről, amelyeket gyorsan tudnak orvosolni. Az etikus hackerek pedig pénzdíjban részesülnek, olykor nem is kevésben. Igaz, ezért a pénzért meg is kell dolgozni.
 
A HP első körben úgy döntött, hogy a vállalati nyomtatói kapcsán indítja el a hibavadászatot, amelyhez a Bugcrowd platformot választotta. Jelenleg még egy zárt programról van szó, azaz nem csatlakozhat hozzá mindenki. A cég elmondása szerint jelenleg 34 biztonsági kutató dolgozik külsősként, de minden bizonnyal ez a jövőben bővülni fog, és talán a kezdeményezés is nyitottabbá válik.
 
A meghívott kutatók a HP LaserJet Enterprise és a HP PageWide Enterprise termékcsaládokhoz tartozó nyomtatók esetében kereshetnek sebezhetőségeket jutalom fejében. A díjazás 500-10.000 dollár között változik a felfedezett sérülékenység veszélyesésgének függvényében. Jutalom jár a nyomtatók firmware-jében lévő, jogosulatlan távoli kódfuttatásra és hozzáférésre lehetőséget adó hibákért, valamint a CSRF és XSS sebezhetőségekért is.
 
A HP közölte, hogy ha a mostani hibavadászat beválik, akkor a kezdeményezést ki fogja terjeszteni a PC-ire is. Most azonban a nyomtatók élveztek elsőbbséget, mivel egyre több biztonsági aggály merült fel azok kapcsán. Ha ugyanis egy súlyosabb sérülékenységre derül fény, akkor annak kihasználásával a támadók beférkőzhetnek a hálózatokba, illetve bizalmas dokumentumokhoz juthatnak hozzá.
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1