Hibavadászatra indulnak a nyomtatók

A HP is bejelentette a saját hibavadász programját. Első körben a nyomtatókban lehet sebezhetőségek után kutakodni.
 

A HP is csatlakozott azon vállalatokhoz, amelyek jutalmazási programokkal ösztönzik a biztonsági kutatókat sérülékenységek feltárására. A hibavadászat e formája hasznos a cégek számára, hiszen ilyen módon első kézből értesülhetnek a biztonsági résekről, amelyeket gyorsan tudnak orvosolni. Az etikus hackerek pedig pénzdíjban részesülnek, olykor nem is kevésben. Igaz, ezért a pénzért meg is kell dolgozni.
 
A HP első körben úgy döntött, hogy a vállalati nyomtatói kapcsán indítja el a hibavadászatot, amelyhez a Bugcrowd platformot választotta. Jelenleg még egy zárt programról van szó, azaz nem csatlakozhat hozzá mindenki. A cég elmondása szerint jelenleg 34 biztonsági kutató dolgozik külsősként, de minden bizonnyal ez a jövőben bővülni fog, és talán a kezdeményezés is nyitottabbá válik.
 
A meghívott kutatók a HP LaserJet Enterprise és a HP PageWide Enterprise termékcsaládokhoz tartozó nyomtatók esetében kereshetnek sebezhetőségeket jutalom fejében. A díjazás 500-10.000 dollár között változik a felfedezett sérülékenység veszélyesésgének függvényében. Jutalom jár a nyomtatók firmware-jében lévő, jogosulatlan távoli kódfuttatásra és hozzáférésre lehetőséget adó hibákért, valamint a CSRF és XSS sebezhetőségekért is.
 
A HP közölte, hogy ha a mostani hibavadászat beválik, akkor a kezdeményezést ki fogja terjeszteni a PC-ire is. Most azonban a nyomtatók élveztek elsőbbséget, mivel egyre több biztonsági aggály merült fel azok kapcsán. Ha ugyanis egy súlyosabb sérülékenységre derül fény, akkor annak kihasználásával a támadók beférkőzhetnek a hálózatokba, illetve bizalmas dokumentumokhoz juthatnak hozzá.
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1