Hibavadászatra hív a Kubernetes

A Kubernetes esetében is indulhat a hibavadászat. Akár 10 ezer dollárt is lehet keresni egy-egy kritikus veszélyességű sebezhetőséggel.
 

A Google által fejlesztett, de mostanság a CNCF (Cloud Native Computing Foundation) fennhatósága alá tartozó Kubernetes népszerűségének növekedésével párhuzamosan a biztonság is előtérbe került. Elsőként igazán akkor, amikor tavaly nyáron elvégezték rajta az addigi legátfogóbb biztonsági auditot, amelynek eredményeként kritikus veszélyességű sérülékenységekre derült fény. Annak érdekében, hogy a sebezhetőségek továbbra is minél hamarabb feltárhatók és javíthatók legyenek, a CNCF úgy határozott, hogy nyilvános hibavadász programot indít, és minél több etikus hacker, illetve külsős szakértő bevonásával próbálja megerősíteni a Kubernetes védelmét.
 
A legveszélyesebb hibákért 10 ezer dollár jutalom jár, legalábbis akkor, ha az adott sebezhetőség a Kubernetes Core kapcsán merül fel. Egyéb összetevők esetében a maximálisan kiosztható díj 5 ezer dollár. A hibavadász programban különösen azok a biztonsági hibák kapnak kiemelt figyelmet a jutalom mértékének meghatározásakor, amelyek forráskódok manipulációjára is módot adnak. Ettől függetlenül még az olyan általános sebezhetőségek is pénzt hozhatnak a hibabejelentők konyhájára, amelyek például szolgáltatásmegtagadási támadásokat tehetnek lehetővé.
 
Az új hibavadász program esetében a CNCF azt ígéri, hogy a bejelentéseket egy munkanapon belül kivizsgálja, 10 munkanapon belül javítja a valóban létező sebezhetőségeket, majd 10 napon belül átutalja a jutalmat a felfedezőnek. Vagyis egy pörgős kezdeményezésről van szó, amelynek felügyeletéért a Google, a Red Hat és a Shopify képviselőit is magában foglaló Kubernetes Product Security Committee a felelős.
Vélemények
 
  1. 4

    A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

  2. 3

    Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1