Hibavadászatra hív a Kubernetes

A Kubernetes esetében is indulhat a hibavadászat. Akár 10 ezer dollárt is lehet keresni egy-egy kritikus veszélyességű sebezhetőséggel.
 

A Google által fejlesztett, de mostanság a CNCF (Cloud Native Computing Foundation) fennhatósága alá tartozó Kubernetes népszerűségének növekedésével párhuzamosan a biztonság is előtérbe került. Elsőként igazán akkor, amikor tavaly nyáron elvégezték rajta az addigi legátfogóbb biztonsági auditot, amelynek eredményeként kritikus veszélyességű sérülékenységekre derült fény. Annak érdekében, hogy a sebezhetőségek továbbra is minél hamarabb feltárhatók és javíthatók legyenek, a CNCF úgy határozott, hogy nyilvános hibavadász programot indít, és minél több etikus hacker, illetve külsős szakértő bevonásával próbálja megerősíteni a Kubernetes védelmét.
 
A legveszélyesebb hibákért 10 ezer dollár jutalom jár, legalábbis akkor, ha az adott sebezhetőség a Kubernetes Core kapcsán merül fel. Egyéb összetevők esetében a maximálisan kiosztható díj 5 ezer dollár. A hibavadász programban különösen azok a biztonsági hibák kapnak kiemelt figyelmet a jutalom mértékének meghatározásakor, amelyek forráskódok manipulációjára is módot adnak. Ettől függetlenül még az olyan általános sebezhetőségek is pénzt hozhatnak a hibabejelentők konyhájára, amelyek például szolgáltatásmegtagadási támadásokat tehetnek lehetővé.
 
Az új hibavadász program esetében a CNCF azt ígéri, hogy a bejelentéseket egy munkanapon belül kivizsgálja, 10 munkanapon belül javítja a valóban létező sebezhetőségeket, majd 10 napon belül átutalja a jutalmat a felfedezőnek. Vagyis egy pörgős kezdeményezésről van szó, amelynek felügyeletéért a Google, a Red Hat és a Shopify képviselőit is magában foglaló Kubernetes Product Security Committee a felelős.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség