Hibajavításokból nem szenvedünk hiányt

A szeptemberi hibajavító kedd apropóján nemcsak a Microsoft, hanem az Adobe és az SAP is adott ki biztonsági frissítéseket.
 

A Microsoft a szeptemberi hibajavító kedd kapcsán versenyt futott az idővel. Ennek oka, hogy egy nulladik napi sebezhetőséget is meg kellett szüntetnie. A Feladatütemező kapcsán még augusztusban napvilágot látott sérülékenység kihasználásához ugyanis minden szükséges információ elérhetővé vált már az interneten, így nem lehetett elódázni a frissítést. Sőt a kiberbűnözők egy olyan eszközt is elkezdtek terjeszteni, amely alkalmas a biztonsági rés kiaknázására. A fejlesztők éppen időre készültek el a frissítéssel, így már befoltozható a biztonsági rés. 

A Microsoft a fenti sebezhetőség mellett további több mint hatvan biztonsági hibát javított ki az operációs rendszerei és az egyéb alkalmazásai kapcsán. Ezek között három olyan is akad, amelyekről már korábban lehullt a lepel, de az eddigi információk szerint még nem kezdődött meg a kihasználásuk az internet sötét oldalán. Ez azonban gyorsan változhat, így nem érdemes halogatni a frissítéseket. Ezek a Windows mellett a .Net keretrendszer, az Office (Word/Excel), a SharePoint, valamint az Internet Explorer és az Edge webböngészők kapcsán is orvosolnak sebezhetőségeket. A szeptemberben megszüntetett biztonsági hibák közül 17-et nyilvánított kritikusnak a Microsoft. 

Külön kiemelendő két sebezhetőség, amik a Hyper-V-vel összefüggésben merültek fel. E hibák kihasználásával egy támadó a vendégrendszerekről kódokat futtathat a hoszt rendszeren. 

Mások is foltoztak

A szeptemberi hibajavító kedden az Adobe és az SAP is adott ki hibajavításokat. Az Adobe Flash Player egy, míg a ColdFusion kilenc sérülékenységtől szabadult meg a legújabb verzióknak köszönhetően. Az SAP pedig 14 sebezhetőséghez adott ki patch-eket. 

A hibajavításokkal kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1