Hamarosan érkezik a BlackBerry Cylance első technológiája

A BlackBerry Cylance bejelentette a CylancePERSONA nevű végpontbiztonsági technológiát.
 

A BlackBerry tavaly vásárolta fel a Cylance vállalatot nem kevesebb mint 1,4 milliárd dollárért. Az ezt követően létrejött BlackBerry Cylance-től már várta a piac az első technológia bejelentését, ami immár megtörtént. A vállalat ugyanis jelezte, hogy az első "közös" termék a CylancePERSONA lesz, amely nem más, mint egy viselkedés alapú elemzésekre épülő, végpontvédelmi technológia.
 
A CylancePERSONA folyamatosan figyelemmel kíséri a felhasználói tevékenységeket, beleértve az egér és billentyűzet használati szokásokat is. Ezek alapján létrehoz egy úgynevezett Cylance Trust Score alapértéket, és az ehhez képest bekövetkező változásokat értékeli. Amennyiben gyanús tevékenységet észlel, akkor beállítástól, házirendektől függően képes beavatkozni. Egyebek mellett megakadályozhatja a további felhasználói műveletek végrehajtását, kiléptetheti a felhasználót, vagy fokozott biztonságú hitelesítést követelhet meg.
 
A technológia működési elve és az alkalmazott gépi tanulásra épülő módszerek figyelembevételével elsősorban a hitelesítési adatok lopásából eredő kockázatokat képes csökkenteni, illetve megnehezíti a megszemélyesítéses támadások végrehajtását.
 
A CylancePERSONA a jelenlegi tervek szerint májustól válik mindenki számára elérhetővé. De a cég addig sem pihen, hiszen már jelezte, hogy az antivírus megoldása is egyre jobban teljesít. Legutóbb a Verizon döntött úgy, hogy hozzáilleszti azt az MSS (Managed Security Services) portfóliójához.
Vélemények
 
  1. 4

    A Firefox 67-es kiadása számos biztonsági frissítéssel is szolgál.

  2. 4

    Az WebSphere Application Server egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
Az ingyenes videostreamek veszélyei

Javában tart az IIHF Jégkorong Világbajnokság Szlovákiában, és az NHL Stanley Cup rájátszásai is zajlanak.

​Adatainkkal fizetünk az ingyenes szolgáltatásokért

Az interneten burjánzó ingyenes alkalmazásokról, szolgáltatásokról sorra kiderül, hogy mégsem teljesen ingyenesek, ehelyett végső soron adatainkkal fizetünk értük.

hirdetés
Közösség
1