Hamarosan érkezik a BlackBerry Cylance első technológiája

A BlackBerry Cylance bejelentette a CylancePERSONA nevű végpontbiztonsági technológiát.
 

A BlackBerry tavaly vásárolta fel a Cylance vállalatot nem kevesebb mint 1,4 milliárd dollárért. Az ezt követően létrejött BlackBerry Cylance-től már várta a piac az első technológia bejelentését, ami immár megtörtént. A vállalat ugyanis jelezte, hogy az első "közös" termék a CylancePERSONA lesz, amely nem más, mint egy viselkedés alapú elemzésekre épülő, végpontvédelmi technológia.
 
A CylancePERSONA folyamatosan figyelemmel kíséri a felhasználói tevékenységeket, beleértve az egér és billentyűzet használati szokásokat is. Ezek alapján létrehoz egy úgynevezett Cylance Trust Score alapértéket, és az ehhez képest bekövetkező változásokat értékeli. Amennyiben gyanús tevékenységet észlel, akkor beállítástól, házirendektől függően képes beavatkozni. Egyebek mellett megakadályozhatja a további felhasználói műveletek végrehajtását, kiléptetheti a felhasználót, vagy fokozott biztonságú hitelesítést követelhet meg.
 
A technológia működési elve és az alkalmazott gépi tanulásra épülő módszerek figyelembevételével elsősorban a hitelesítési adatok lopásából eredő kockázatokat képes csökkenteni, illetve megnehezíti a megszemélyesítéses támadások végrehajtását.
 
A CylancePERSONA a jelenlegi tervek szerint májustól válik mindenki számára elérhetővé. De a cég addig sem pihen, hiszen már jelezte, hogy az antivírus megoldása is egyre jobban teljesít. Legutóbb a Verizon döntött úgy, hogy hozzáilleszti azt az MSS (Managed Security Services) portfóliójához.
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1