Hadra fogható az Amazon Detective

Az Amazon bejelentette, hogy széles körben elérhetővé tette az Amazon Detective nevű biztonsági szolgáltatását.
 

A felhős környezetekbe kihelyezett, nagyobb méretű infrastruktúrák esetében sokszor okoz gondot azok biztonságfelügyelete, illetve az esetleges védelmi problémák alapos feltérképezése. Az Amazon is érezte ezt, így tavaly év végén bejelentette, hogy a felhős infrastruktúrák könnyebb áttekinthetősége érdekében egy új szolgáltatás bevezetését tervezi, amely az Amazon Detective nevet viseli. Az újdonság mostanra érett meg arra, hogy szélesebb körben is elérhetővé váljon az AWS-ügyfelek körében. 

Az Amazon Detective tulajdonképpen egy interaktív, vizualizációs technológiát képvisel, amelynek segítségével a potenciális biztonsági problémák, illetve a gyanús események könnyebben válhatnak kiszűrhetővé. Ehhez a rendszer adatgyűjtést végez az alábbi helyekről:
 • AWS CloudTrail
 • Amazon Virtual Private Cloud (VPC) naplók
 • Amazon GuardDuty

Az új szolgáltatás mögül természetesen nem hiányoznak a gépi tanulásra épülő technológiák sem, de ezek mellett különféle statisztikai modellekre és elemzésekre épülő módszerekből is akad bőven a háttérben. A cél, hogy a felhőbe kihelyezett erőforrások viselkedési modellje és az azok közötti kapcsolatok feltérképezhetővé, nyomon követhetővé váljanak biztonsági szempontból is. Ezáltal ugyanis nemcsak a gyanús események szűrhetők ki gyorsabban, hanem az azokat kiváltó tényleges okok is feltárhatók. 

Az Amazon arra is hangsúlyt helyezett, hogy a kellően részletes, és ami még fontosabb, kontextusba foglalt adatokat biztosítson a biztonsági szakértők számára. Mindebből pedig az Amazon GuardDuty, valamint az AWS Security Hub is kiveszi a részét.

Az Amazon Detective a legtöbb régióban már elérhető. 
Vélemények
 
 1. 4

  Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

 2. 3

  A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 3. 1

  A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség