Gazdára talált az AlienVault

Az AT&T bejelentette, hogy fel kívánja vásárolni az AlienVault biztonsági céget.
 

Az AT&T már régebb óta biztosít védelmi szolgáltatásokat a vállalati ügyfelei számára. Azonban ezek a megoldások elsősorban a nagyvállalati szektor számára biztosítanak optimális lehetőségeket, miközben a közepes és kisebb méretű cégek e tekintetben némileg háttérbe szorultak az amerikai szolgáltatónál. Az AT&T pedig pontosan érezte, hogy a kisebbeket sem érdemes magukra hagyni, hiszen korántsem csak a nagyobb szervezetek néznek szembe kiberfenyegetettségekkel. Így aztán látva a piaci potenciált, a szolgáltató úgy határozott, hogy felvásárlással igyekszik növelni a részesedését a KKV-knak szánt biztonsági szolgáltatások piacán. A kiszemelt vállalat pedig az AlienVault lett. 

Az AlienVault meglehetősen széles körű biztonsági portfólióval rendelkezik. Ebből azonban minden bizonnyal az USM (Unified Security Management) platform tetszett meg az AT&T-nek. Az USM egyrész alkalmas fenyegetettségdetektálásra, másrészt képes az incidensreagálás támogatására. Mindezek mellett a megfelelőség (compliance) területét is támogatja legyen szó helyi, felhős vagy hibrid környezetekről. 

A két cég egyelőre nagyon szűkszavúan nyilatkozott az üzleti megállapodásról. Így mindössze annyit lehet tudni, hogy ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, akkor a felvásárlás a harmadik negyedévben zárulhat le. Azt azonban homály fedi, hogy az akvizíció milyen pénzügyi keretek között valósul meg. 

„Méretüktől, illetve tevékenységüktől függetlenül a szervezeteknek szükségük van olyan szolgáltatásokra, amelyek révén megoldhatják a fenyegetettségek detektálását és reagálhatnak a nemkívánatos eseményekre" - nyilatkozta szűkszavúan Thaddeus Arroyo, az AT&T elnök-vezérigazgatója utalva arra, hogy nyitni szeretnének a kisebb cégek felé. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1