Furmányosan ügyelnek a netezés biztonságára a G DATA szoftverei

A G DATA biztonsági szoftverei mostantól új alapokra helyezik a Google Chrome és a Firefox webböngészőkkel folytatott netezés oltalmazását.
 

A víruskeresők többsége az internetes adatforgalmat is ellenőrzi annak érdekében, hogy a webes fenyegetettségek kockázatát csökkenteni tudják. Ehhez sok esetben a webböngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a HTTP/HTTPS forgalmat. Ez azonban nem mindig a legjobb módszer, mivel sérülékeny pontok keletkezhetnek a rendszeren. A G DATA ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a titkosított, HTTPS-alapú adatforgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor kezdte elemezni, amikor azok létrejöttek a számítógépen.
 
A G DATA Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója azonban ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe egy olyan kiegészítőt telepít, amely a HTTPS-forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem "tör meg" egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között.
 
Az új kiegészítők kezelése egyszerű: telepítés után, a böngésző újraindításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a bővítmény telepítésére, majd egy jóváhagyást követően már aktiválódik is a védelem.
 
További újdonságok
 
A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonságot jelent a fejlettebb viselkedéselemző összetevő, valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek eddigieknél gyorsabb vizsgálata. Mindezek mellett lehetővé vált az ütemezett víruskeresések szüneteltetése is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1