Furmányosan ügyelnek a netezés biztonságára a G DATA szoftverei

A G DATA biztonsági szoftverei mostantól új alapokra helyezik a Google Chrome és a Firefox webböngészőkkel folytatott netezés oltalmazását.
 

A víruskeresők többsége az internetes adatforgalmat is ellenőrzi annak érdekében, hogy a webes fenyegetettségek kockázatát csökkenteni tudják. Ehhez sok esetben a webböngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a HTTP/HTTPS forgalmat. Ez azonban nem mindig a legjobb módszer, mivel sérülékeny pontok keletkezhetnek a rendszeren. A G DATA ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a titkosított, HTTPS-alapú adatforgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor kezdte elemezni, amikor azok létrejöttek a számítógépen.
 
A G DATA Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója azonban ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe egy olyan kiegészítőt telepít, amely a HTTPS-forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem "tör meg" egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között.
 
Az új kiegészítők kezelése egyszerű: telepítés után, a böngésző újraindításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a bővítmény telepítésére, majd egy jóváhagyást követően már aktiválódik is a védelem.
 
További újdonságok
 
A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonságot jelent a fejlettebb viselkedéselemző összetevő, valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek eddigieknél gyorsabb vizsgálata. Mindezek mellett lehetővé vált az ütemezett víruskeresések szüneteltetése is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1