Furmányosan ügyelnek a netezés biztonságára a G DATA szoftverei

A G DATA biztonsági szoftverei mostantól új alapokra helyezik a Google Chrome és a Firefox webböngészőkkel folytatott netezés oltalmazását.
 
hirdetés

A víruskeresők többsége az internetes adatforgalmat is ellenőrzi annak érdekében, hogy a webes fenyegetettségek kockázatát csökkenteni tudják. Ehhez sok esetben a webböngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a HTTP/HTTPS forgalmat. Ez azonban nem mindig a legjobb módszer, mivel sérülékeny pontok keletkezhetnek a rendszeren. A G DATA ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a titkosított, HTTPS-alapú adatforgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor kezdte elemezni, amikor azok létrejöttek a számítógépen.
 
A G DATA Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója azonban ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe egy olyan kiegészítőt telepít, amely a HTTPS-forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem "tör meg" egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között.
 
Az új kiegészítők kezelése egyszerű: telepítés után, a böngésző újraindításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a bővítmény telepítésére, majd egy jóváhagyást követően már aktiválódik is a védelem.
 
További újdonságok
 
A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett további újdonságot jelent a fejlettebb viselkedéselemző összetevő, valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek eddigieknél gyorsabb vizsgálata. Mindezek mellett lehetővé vált az ütemezett víruskeresések szüneteltetése is.
Vélemények
 
  1. 3

    A Jenkins fontos biztonsági frissítéseket kapott.

  2. 3

    A HAProxy két biztonsági rés kapcsán szorul frissítésre.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
Trendek a vállalati biztonságban

A felhasználók negyede soha egyetlen munkahelyén sem kapott biztonságtudatossági képzést.

Oktatással a zsarolóvírusok ellen

A legtöbb biztonsági incidensnek kevesebb fájó következménye lenne, ha a vállalat minden munkatársa tudná, hogy mit kell tennie vészhelyzet esetén.

hirdetés
Közösség
1