Frissítse a Windows-t!

​Úgy tűnik, hogy a nyáron sem törik meg a Microsoft fejlesztőinek lendülete, hiszen ismét több tucat biztonsági hibajavítással vértezték fel a Windows-t és az egyéb alkalmazásaikat.
 

A Microsoft a júniusi hibajavító kedden 50 biztonsági rést foltozott be. Ezek között kritikus veszélyességűek is akadnak, amik alkalmasak lehetnek arra, hogy a kihasználásukkal a támadók teljes mértékben átvegyék az irányítást a sebezhető rendszerek felett.
 
A legtöbb hibajavítást a Windows kapta. Noha most nulladik napi sérülékenységek megszüntetésére nem kellett sort keríteni, azért több veszélyes hibára is fény derült. Ezek mellett megérkezett annak a sérülékenységnek a javítása is, amelyről éppen a múlt héten derültek ki technikai részletek, így fennállt a lehetősége, hogy a kiberbűnözők rövid időn belül a saját javukra fordítják azt. Most azonban már erre a hibára (CVE-2018-8267) is megvan a gyógymód.
 
A Windows mellett frissítést kapott az Office (Excel, Publisher, Outlook), valamint az Internet Explorer és az Edge is. Ezúttal ez utóbbi böngésző kapta a több foltot. Elsősorban olyan hibák megszüntetésére került sor, amelyek speciálisan összeállított webes tartalmak megtekintésekor okozhatnak problémákat.
 
Az Outlook egy érdekes javítást kapott, amely egy olyan biztonsági rendellenességet szüntet meg, ami mellékletek rejtett módon történő küldését/fogadását teheti lehetővé. A nagyobb probléma, hogy a levelekbe elhelyezett linkek révén ezek a rejtett mellékletek megnyithatóvá válnak, ami kártékony csatolmányokkal történő visszaélésekre adhatott módot.
 
A Microsoft jelezte, hogy az arra alkalmas böngészői megkapták a Flash Player legújabb kiadását, ami a múlt héten jelent meg egy kritikus veszélyességű hiba miatt.
 
A Microsoft júniusi hibajavításaival kapcsolatban további részletek a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1