Foltozható a Windows és a társai

​A Microsoft kiadta a szeptemberi hibajavításait, amelyek a szokásosnál is több szoftvert érintenek.
 
hirdetés
A szeptemberi hibajavító kedd is szép számmal szolgált frissítésekkel. Ezek között kritikus fontosságúak is megtalálhatók, és olyan sebezhetőségeket orvosolnak, amelyek a rendszerek feletti irányítás átvételéhez is hozzájárulhatnak. Emellett szolgáltatásmegtagadási támadásokra, adatlopásra és jogosultsági szint emelésre lehetőséget adó sérülékenységeket is megszüntettek a fejlesztők.

A Microsoft az alábbi termékei esetében foltozott be biztonsági réseket:
Internet Explorer
Microsoft Edge
Microsoft Windows
Microsoft Office and Microsoft Office Services and Web Apps
Adobe Flash Player
Skype for Business and Lync
.NET Framework
Microsoft Exchange Server

A fenti listából látható, hogy mind az egyéni, mind a vállalati környezetekben akad teendő a frissítések kapcsán. A vállalatok esetében különösen az Exchange Server patch-elésére kell felkészülni, hiszen a levelezőrendszerek rendelkezésre állása mindig kritikus kérdés.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1