Foltozható a Windows és a társai

​A Microsoft kiadta a szeptemberi hibajavításait, amelyek a szokásosnál is több szoftvert érintenek.
 
hirdetés
A szeptemberi hibajavító kedd is szép számmal szolgált frissítésekkel. Ezek között kritikus fontosságúak is megtalálhatók, és olyan sebezhetőségeket orvosolnak, amelyek a rendszerek feletti irányítás átvételéhez is hozzájárulhatnak. Emellett szolgáltatásmegtagadási támadásokra, adatlopásra és jogosultsági szint emelésre lehetőséget adó sérülékenységeket is megszüntettek a fejlesztők.

A Microsoft az alábbi termékei esetében foltozott be biztonsági réseket:
Internet Explorer
Microsoft Edge
Microsoft Windows
Microsoft Office and Microsoft Office Services and Web Apps
Adobe Flash Player
Skype for Business and Lync
.NET Framework
Microsoft Exchange Server

A fenti listából látható, hogy mind az egyéni, mind a vállalati környezetekben akad teendő a frissítések kapcsán. A vállalatok esetében különösen az Exchange Server patch-elésére kell felkészülni, hiszen a levelezőrendszerek rendelkezésre állása mindig kritikus kérdés.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

  2. 3

    A SharePoint fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 4

    Az Adobe több tucat biztonsági frissítést adott ki az Acrobat, illetve a Reader alkalmazásaihoz.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1