Foltozható a Windows és a társai

​A Microsoft kiadta a szeptemberi hibajavításait, amelyek a szokásosnál is több szoftvert érintenek.
 
hirdetés
A szeptemberi hibajavító kedd is szép számmal szolgált frissítésekkel. Ezek között kritikus fontosságúak is megtalálhatók, és olyan sebezhetőségeket orvosolnak, amelyek a rendszerek feletti irányítás átvételéhez is hozzájárulhatnak. Emellett szolgáltatásmegtagadási támadásokra, adatlopásra és jogosultsági szint emelésre lehetőséget adó sérülékenységeket is megszüntettek a fejlesztők.

A Microsoft az alábbi termékei esetében foltozott be biztonsági réseket:
Internet Explorer
Microsoft Edge
Microsoft Windows
Microsoft Office and Microsoft Office Services and Web Apps
Adobe Flash Player
Skype for Business and Lync
.NET Framework
Microsoft Exchange Server

A fenti listából látható, hogy mind az egyéni, mind a vállalati környezetekben akad teendő a frissítések kapcsán. A vállalatok esetében különösen az Exchange Server patch-elésére kell felkészülni, hiszen a levelezőrendszerek rendelkezésre állása mindig kritikus kérdés.

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 3

    Az F5 BIG-IP egy kriptográfiai sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    A VMware Horizon View Client három sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A VMware a Workstation és a Fusion esetében több biztonsági hibáról számolt be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1