Firefox menetrend: így múlik ki a Flash

​A Mozilla további lépéseket tesz a Flash Player támogatásának megszüntetése érdekében. Nyártól alapértelmezetten kikapcsolt állapotba kerül a Firefoxban a Flash.
 

Az Adobe 2017 júliusában jelentette be, hogy 2020 végén végleg megszünteti a Flash Player támogatását. Addig még kiadja a szükséges biztonsági frissítéseket, de aztán végleg elbúcsúzik a szebb napokat is megélt technológiájától.
 
Természetesen mind erre a webböngészőket fejlesztő cégeknek is reagálniuk kellett, amelyek a fokozatosság elve mellett döntöttek, és kisebb lépésekben vezetik ki a Flash Playert, illetve a Flash bővítményeket.
 
A Mozilla az első lépést tavaly augusztusban a Firefox 55-ös verziójának kiadásával tette meg, amikor felhasználói engedélyhez kötötte a Flash tartalmak megjelenítését. Ebből a szempontból a következő mérföldkövet a Firefox 69 fogja jelenteni, amelynek végleges kiadása a tervek szerint augusztus 3-én fog letölthetővé válni. A 69-es kiadás alapértelmezésként teljes egészében tiltani fogja a Flash Playert, ami némi beállítgatás után azért még használható marad.
 
2020-ban aztán az utolsó szög is belekerül a Flash koporsójába. A jövő év elején ugyanis a Firefox végleg megválik a Flash Playertől. Kivétel ez alól az ESR kiadás, amely a tervek szerint 2020 végéig - pontosabban, amíg az Adobe biztosítja a biztonsági frissítéseket - még megtartja a Flash támogatást.
 
A többi böngésző esetében is hasonló menetrendre kell felkészülni.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1