Fertőzött PC-kről ostromol a Flusihoc trójai

A Flusihoc trójai elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokba vonja be a fertőzött számítógépeket.
 
hirdetés
A Flusihoc trójai alapvetően nem az általa megfertőzött rendszerekre jelent veszélyt, ugyanis ezek csak erőforrásként kellenek számára ahhoz, hogy a valódi célpontok térdre kényszerítésében szerepet tudjon vállalni. Mindezt olyan módon teszi meg, hogy a felhasználó tudta nélkül elosztott szolgáltatásmegtagadásokba kapcsolódik be. Ezt távolról vezérelhető módon teszi meg. Vagyis a terjesztői egy vezérlőszerver segítségével meghatározhatják, hogy éppen milyen rendszer vagy szolgáltatás ellen kell harcba szállni, és mindezt milyen módszerekkel kell megtenni.

A trójai egyebek mellett a következő (elárasztásos) DDoS-technikákat támogatja:
SYN flood
UDP flood
ICMP flood
TCP flood
HTTP flood
DNS flood

Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1