Fellélegezhetnek a SynAck vírus célpontjai

​Elkészült a SynAck zsarolóvírus ellenszere, amelynek segítségével ingyenesen helyreállíthatóvá váltak a kártékony program által titkosított fájlok.
 

A SynAck zsaroló program mögött meghúzódó kiberbanda 2017-ben kezdte a tevékenységét, és azóta fertőzte a számítógépeket, illetve zsarolta az áldozatául eső felhasználókat. A SynAck is azon zsarolóvírusok közé tartozik, amelyek a fertőzött számítógépeken állományokat titkosítanak, majd váltságdíjat követelnek a felhasználótól. A SynAck a követeléseit - hasonlóan sok más zsarolóvírushoz - szöveges fájlok révén közli. Ez jelen esetben azért lényeges, mert ezekre a fájlokra is szükség van a dekódoláshoz.
 
A SynAck ellenszerének elkészítésében az Emsisoft fejlesztői vettek részt. Egy olyan szoftvert hoztak létre, amely egyszerűen kezelhető, és megváltás lehet a korábban pórul járt felhasználók számára. Az alkalmazásba tulajdonképpen csak egy olyan szöveges fájlt kell betölteni, amelyet a SynAck hagyott maga mögött a fertőzést követően. Ebből a szoftver kiolvassa a szükséges adatokat, majd a megfelelő dekódoló kulccsal elkezdi a fájlok helyreállítását.
 
Az Emsisoft alkalmazása ingyenesen tölthető le a vállalat weboldaláról.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség