Felhőbiztonsági céget vett a Palo Alto Networks

A Palo Alto Networks bejelentette, hogy felvásárolja a RedLock felhőbiztonsági vállalatot.
 

A Palo Alto Networks jelenleg sem szenved hiányt olyan termékekben, szolgáltatásokban, amelyek a cloud computing védelmét hivatottak ellátni. Ennek ellenére a vállalat folyamatosan bővíti portfolióját e területen, ami persze nem meglepő. A vállalati informatika ugyanis egyre intenzívebben fordul a felhős technológiák irányába, ami számos kockázatot, és ezzel együtt számos védelmi teendőt, beruházást von maga után.
 
A biztonsági cég az év elején vásárolta fel az Evident.io vállalatot 300 millió dollárért. Azonban nagyon úgy fest, hogy ez az akvizíció csak egy kezdeti lépés volt. A Palo Alto Networks menedzsmentje ugyanis immár hivatalosan is közölte, hogy 173 millió dollárért bekebelezi a RedLockot, és ezzel tovább bővíti a felhős technológiáinak palettáját.
 
A RedLock elsősorban a felhőbiztonsági technológiáival vált ismertté a piacon. Ezek révén támogatja a publikus felhő infrastruktúrákban történő fenyegetettségdetektálást, kockázatelemzést, kockázatpriorizálást és az incidensreagálást. A gépi tanulással is felvértezett Cloud 360 platformja egy meglehetősen átfogó védelmi megoldássá fejlődött az elmúlt években.
 
A Palo Alto Networks úgy látta, hogy a Cloud 360 kiválóan integrálható a korábban megszerzett Evident technológiákkal, így nem is habozott a felvásárlással. Az akvizíció várhatóan a következő negyedévben lezárul, és 2019 elején már piacra kerülhetnek az immár teljes körűen integrált védelmi megoldások. Ezek egyebek mellett az Amazon Web Services, a Google Cloud Platform és a Microsoft Azure környezeteket is támogatják majd.
Vélemények
 
  1. 4

    A Firefox 67-es kiadása számos biztonsági frissítéssel is szolgál.

  2. 4

    Az WebSphere Application Server egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
Az ingyenes videostreamek veszélyei

Javában tart az IIHF Jégkorong Világbajnokság Szlovákiában, és az NHL Stanley Cup rájátszásai is zajlanak.

​Adatainkkal fizetünk az ingyenes szolgáltatásokért

Az interneten burjánzó ingyenes alkalmazásokról, szolgáltatásokról sorra kiderül, hogy mégsem teljesen ingyenesek, ehelyett végső soron adatainkkal fizetünk értük.

hirdetés
Közösség
1