Felhőbiztonságban erősít a Sophos

A Sophos felvásárolta a felhőbiztonsági megoldásokkal foglalkozó Avid Secure vállalatot.
 
hirdetés

A Sophos egy újabb felvásárlással igyekszik erősíteni a biztonsági szolgáltatásait, különösen ami a felhő alapú védelmi technológiákat illeti. A vállalat immár hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolja az Avid Secure nevű amerikai biztonsági céget.
 
Az Avid Secure székhelye San Franciscoban található, és 2017-ben jött létre. Vagyis egy nagyon fiatal cégről van szó, amely tulajdonképpen néhány hónap alatt vált ismertté a piacon, és vált vonzóvá az akvizíciókhoz. Az alapítói között olyan szakemberek találhatók, akik korábban egyebek mellett a Yahoo, a McAfee, a LinkedIn, a VMware, a ForeScout, valamint a Cisco kötelékében dolgoztak. 
 
A Sophos reményei szerint az Avid felhőbiztonsági technológiáit viszonylag gyorsan tudja majd integrálni a meglévő portfóliójába, amelyet ezáltal egyre keresettebb szolgáltatásokkal tud kibővíteni.
 
"A nyilvános, felhő infrastruktúrák gyors ütemű növekedése új adatbiztonsági kihívások elé állítja a szervezeteket" - vélekedett Dan Schiappa, a Sophos egyik alelnöke. Majd hozzátette, hogy a Sophos mindenképpen vezető szerepet szeretne kiharcolni magának ezen a gyorsan növekvő piacon. Ezt tükrözi a mostani felvásárlás is.
 
Azt egyelőre egyik cég sem kívánta elárulni, hogy az akvizíció milyen pénzügyi feltételek mellett valósul meg.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1