Felhőbiztonságban erősít a Sophos

A Sophos felvásárolta a felhőbiztonsági megoldásokkal foglalkozó Avid Secure vállalatot.
 

A Sophos egy újabb felvásárlással igyekszik erősíteni a biztonsági szolgáltatásait, különösen ami a felhő alapú védelmi technológiákat illeti. A vállalat immár hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolja az Avid Secure nevű amerikai biztonsági céget.
 
Az Avid Secure székhelye San Franciscoban található, és 2017-ben jött létre. Vagyis egy nagyon fiatal cégről van szó, amely tulajdonképpen néhány hónap alatt vált ismertté a piacon, és vált vonzóvá az akvizíciókhoz. Az alapítói között olyan szakemberek találhatók, akik korábban egyebek mellett a Yahoo, a McAfee, a LinkedIn, a VMware, a ForeScout, valamint a Cisco kötelékében dolgoztak. 
 
A Sophos reményei szerint az Avid felhőbiztonsági technológiáit viszonylag gyorsan tudja majd integrálni a meglévő portfóliójába, amelyet ezáltal egyre keresettebb szolgáltatásokkal tud kibővíteni.
 
"A nyilvános, felhő infrastruktúrák gyors ütemű növekedése új adatbiztonsági kihívások elé állítja a szervezeteket" - vélekedett Dan Schiappa, a Sophos egyik alelnöke. Majd hozzátette, hogy a Sophos mindenképpen vezető szerepet szeretne kiharcolni magának ezen a gyorsan növekvő piacon. Ezt tükrözi a mostani felvásárlás is.
 
Azt egyelőre egyik cég sem kívánta elárulni, hogy az akvizíció milyen pénzügyi feltételek mellett valósul meg.
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1