Felhőbiztonságban erősít a Sophos

A Sophos felvásárolta a felhőbiztonsági megoldásokkal foglalkozó Avid Secure vállalatot.
 

A Sophos egy újabb felvásárlással igyekszik erősíteni a biztonsági szolgáltatásait, különösen ami a felhő alapú védelmi technológiákat illeti. A vállalat immár hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolja az Avid Secure nevű amerikai biztonsági céget.
 
Az Avid Secure székhelye San Franciscoban található, és 2017-ben jött létre. Vagyis egy nagyon fiatal cégről van szó, amely tulajdonképpen néhány hónap alatt vált ismertté a piacon, és vált vonzóvá az akvizíciókhoz. Az alapítói között olyan szakemberek találhatók, akik korábban egyebek mellett a Yahoo, a McAfee, a LinkedIn, a VMware, a ForeScout, valamint a Cisco kötelékében dolgoztak. 
 
A Sophos reményei szerint az Avid felhőbiztonsági technológiáit viszonylag gyorsan tudja majd integrálni a meglévő portfóliójába, amelyet ezáltal egyre keresettebb szolgáltatásokkal tud kibővíteni.
 
"A nyilvános, felhő infrastruktúrák gyors ütemű növekedése új adatbiztonsági kihívások elé állítja a szervezeteket" - vélekedett Dan Schiappa, a Sophos egyik alelnöke. Majd hozzátette, hogy a Sophos mindenképpen vezető szerepet szeretne kiharcolni magának ezen a gyorsan növekvő piacon. Ezt tükrözi a mostani felvásárlás is.
 
Azt egyelőre egyik cég sem kívánta elárulni, hogy az akvizíció milyen pénzügyi feltételek mellett valósul meg.
Vélemények
 
  1. 3

    A Docker Engine egy biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  2. 3

    A Wireshark újabb biztonsági hibajavításokat kapott.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

Összetett kártevők jönnek Androidra

Jelentősen fejlődött a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerének biztonsága. A G DATA szerint ezért ebben az évben összetett, jobban álcázott androidos kártevők megjelenése várható.

hirdetés
Közösség
1