Ezeket a sorozatokat imádják a kiberbűnözők

​A kiberbűnözők is figyelemmel kísérik a különböző TV-sorozatok nézettségi adatait, hogy aztán minél több felhasználó számára tudjanak kárt okozni.
 
hirdetés

A TV-sorozatok továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az internetezők körében, akik a kedvenc műsoraik megtekintése érdekében gyakorta tévednek kétes tartalmú weboldalakra. Látva, hogy az ilyen helyekről letöltött filmeket, sorozatokat milyen egyszerűen fertőzik meg a kiberbűnözők különféle ártalmas kódokkal, a Kaspersky Lab kutatói alaposabban is szemügyre vették a kialakult helyzetet. Egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, hogy a csalók mely sorozatok ismertségével, népszerűségével élnek vissza a legtöbbször.
 
Az ilyen módon felállított toplista élére a 2018-as adatok alapján a Trónok harca került. Ez tavaly az összes fertőzött kalóz tartalom 17 százalékát tette ki. A toplista második helyére a The Walking Dead jutott fel, míg a harmadik A zöld íjász lett. Mindez azt is jelenti, hogy ez a három sorozat jelentette a legtöbb veszélyforrást a filmeket nem éppen hivatalosan terjesztő weboldalakon.
 
A biztonsági kutatók azt is megfigyelték, hogy a kártékony programok terjesztői elsősorban az évadok első és utolsó részeit választották ki a fertőzésekhez. Ez abból a szempontból nem meglepetés, hogy általában az évadindító epizódok nézettsége a legnagyobb, vagyis ezekkel a részekkel tudják a legtöbb felhasználók rászedni a támadók.
 

"Nyilvánvaló, hogy a vírusterjesztők kihasználják azokat a televíziós műsorokat, amelyekre nagy kereslet van a kalóz weboldalakon: általában az intenzíven reklámozott drámákat vagy akciósorozatokat szemelik ki maguknak. Az online csalók kihasználják az emberek hűségét és türelmetlenségét, ezért újabb és újabb letölthető anyagokat ígérgetnek. Figyelembe véve, hogy a Trónok Harca záró évadát nagy figyelem övezi, figyelmeztetni szeretnénk a felhasználókat, hogy a sorozat új részei között - nem hivatalos források esetén - nagy valószínűséggel rengeteg vírusos tartalom is lesz"

- mondta Anton V. Ivanov, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1