Elnapolta a hibajavító keddet a Microsoft

A Microsoft egy utolsó pillanatban felfedezett rendellenesség miatt elhalasztotta a februári hibajavító keddhez tartozó frissítések kiadását.
 

A vállalat egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mi áll a hibajavítások elnapolása mögött. A közleményében annyit írt, hogy egy olyan problémára derült fény nem sokkal a patch-ek letölthetővé tétele előtt, ami felhasználók egy csoportját hátrányosan érintette volna.
 
Már máskor is történt olyan eset, hogy egy-egy hibajavítás kiadását el kellett halasztani, például minőségbiztosítási okok miatt. Azonban az roppant szokatlan, hogy minden frissítés megjelenése csúszik.
 
A Microsoft ettől a hónaptól kezdődően szétválasztotta a Windows és az Internet Explorer javításait, amelyek az elmúlt hónapokban egy frissítés keretében voltak letölthetők. Emiatt azonban számos kritikát kapott a Microsoft, ezért úgy határozott, hogy két részre bontja a javításokat. Johannes B. Ullrich, a SANS Technology Institute szakőrtője szerint elképzelhető, hogy a háttérben ennek az új frissítési módszernek egy utolsó pillanatban felfedezett rendellenessége áll. Bármi is legyen az probléma, még éppen időben derült rá fény.
 
A Microsoft még nem közölte, hogy a februári frissítések mikor válnak majd elérhetővé.

FRISSÍTÉS: A Microsoft jelezte, hogy az elmaradt frissítést március 14-én pótolja be.
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1