Elérkezett az év utolsó hibajavító keddje

​Az év utolsó hónapja sem telik el úgy, hogy a Microsoft ne foltozott volna be veszélyes biztonsági réseket.
 
hirdetés

A Microsoft december havi hibajavító keddje az érintett termékek vonatkozásában nem igazán szolgált meglepetéssel. Így a Windows operációs rendszer összes jelenleg támogatással rendelkező kiadása mellett frissült az Internet Explorer, valamint az Edge webböngésző is. Mindezek mellett egyes Office alkalmazások sem maradtak hibajavítások nélkül. Fontos megemlíteni, hogy ezúttal is kapott egy foltot az Exchange Server.
 
Látható, hogy az év utolsó hibajavító keddje mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók számára tartogat frissítéseket. Mivel ezekkel egyebek mellett kritikus veszélyességi besorolással ellátott sérülékenységeknek lehet búcsút inteni, ezért a telepítésük erőteljesen javasolt. Vállalati környezetekben a házirendeknek megfelelő tesztelés után úgy kell a patch-elést elvégezni, hogy azt követően szükség lehet a rendszerek újraindítására.

Ha a decemberi hibajavító keddet a számok nyelvére akarjuk lefordítani, akkor azt láthatjuk, hogy több mint 30 sebezhetőségnek intettek búcsút a fejlesztők. A hibák közül 19 kapott kritikus veszélyességi besorolást. Ezek leginkább az Internet Explorer és az Edge webböngészőket érintik.
 
A Microsoft idén, tervezett módon már nem fog elérhetővé tenni biztonsági hibajavításokat. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem juthat a tudomására olyan sebezhetőség, amely soron kívüli intézkedések meghozatalát vonja majd maga után.
 
A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók. 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1