Egyszerűbbé teszi a titkosítást a Google Tink

A Google kiadta azt a titkosító eszközét, amely az eddigieknél könnyebben teszi lehetővé a kriptográfiai megoldások szoftverekbe történő integrálását.
 

A Google már több mint két éve fejleszti a Tink nevű eszközét, amelynek 1.2.0-ás verzióját immár mindenki számára elérhetővé tette. A Tink legfontosabb célja, hogy egyszerűsítse a fejlesztők életét, és korszerű módon támogassa a különféle alkalmazásokba történő titkosítási és egyéb kriptográfiai eljárások beépítését. A Google szerint sok esetben néhány sornyi kóddal is jelentős eredményeket lehet elérni.
 
Természetesen a Tink által jelentett egyszerűség nemcsak arra szolgál, hogy a fejlesztők könnyebben és gyorsabban implementálhassanak titkosító algoritmusokat. Legalább ilyen fontos, hogy a kevesebb kód miatt kevesebb a hibalehetőség. Ilyen módon a biztonsági rések szoftverekbe történő bekerülésének valószínűsége is csökken.
 
A BoringSSL és a Java Cryptography Architecture alapokra építkező Tink egy több platformot támogató, többnyelvű megoldás. Egyebek mellett Androidra és iOS-re is elérhető. Lényeges jellemzője, hogy miután nem most kezdte a pályafutását egy eléggé kiforrott megoldásnak számít. Olyan annyira, hogy a Google közlése szerint már az AdMob, a Google Pay, a Google Assistant, valamint a Firebase is kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket.
 
A nyílt forráskódú Tink alkalmas adattitkosítás elvégzésére, kulcsmenedzsment támogatására, vagy digitális aláírások készítésére. Pozitívum, hogy a fejlesztők viszonylag rugalmasan határozhatják meg, hogy éppen milyen funkciókra van szükség, és így a számukra felesleges összetevőket mellőzhetik. Ezzel is csökkenthetik a szoftvereik méretét.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1