Egyszerűbbé teszi a titkosítást a Google Tink

A Google kiadta azt a titkosító eszközét, amely az eddigieknél könnyebben teszi lehetővé a kriptográfiai megoldások szoftverekbe történő integrálását.
 

A Google már több mint két éve fejleszti a Tink nevű eszközét, amelynek 1.2.0-ás verzióját immár mindenki számára elérhetővé tette. A Tink legfontosabb célja, hogy egyszerűsítse a fejlesztők életét, és korszerű módon támogassa a különféle alkalmazásokba történő titkosítási és egyéb kriptográfiai eljárások beépítését. A Google szerint sok esetben néhány sornyi kóddal is jelentős eredményeket lehet elérni.
 
Természetesen a Tink által jelentett egyszerűség nemcsak arra szolgál, hogy a fejlesztők könnyebben és gyorsabban implementálhassanak titkosító algoritmusokat. Legalább ilyen fontos, hogy a kevesebb kód miatt kevesebb a hibalehetőség. Ilyen módon a biztonsági rések szoftverekbe történő bekerülésének valószínűsége is csökken.
 
A BoringSSL és a Java Cryptography Architecture alapokra építkező Tink egy több platformot támogató, többnyelvű megoldás. Egyebek mellett Androidra és iOS-re is elérhető. Lényeges jellemzője, hogy miután nem most kezdte a pályafutását egy eléggé kiforrott megoldásnak számít. Olyan annyira, hogy a Google közlése szerint már az AdMob, a Google Pay, a Google Assistant, valamint a Firebase is kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket.
 
A nyílt forráskódú Tink alkalmas adattitkosítás elvégzésére, kulcsmenedzsment támogatására, vagy digitális aláírások készítésére. Pozitívum, hogy a fejlesztők viszonylag rugalmasan határozhatják meg, hogy éppen milyen funkciókra van szükség, és így a számukra felesleges összetevőket mellőzhetik. Ezzel is csökkenthetik a szoftvereik méretét.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1