Egyre kitartóbbak a DDoS-támadások

Az elmúlt időszakban némileg csökkent a huzamosabb ideig tartó DDoS támadások száma, azonban idén ismét fordult a kocka.
 

A Kaspersky Lab felmérése szerint 2018 első negyedévében a kiberbűnözők 79 országból indítottak DDoS-támadásokat botnetek bevonásával. A legtöbb támadást elszenvedő országok között ezúttal is Kínát, az Egyesült Államokat és Dél-Koreát találjuk.
 
Egy kicsit visszafogottabb időszakot követően ismét visszatértek a hosszabb ideig tartó támadások: a leghosszabb DDoS támadás 297 órán keresztül zajlott. (Utoljára 2015-ben észleltek hasonlóan hosszú DDoS rohamot a kutatók.)
 
Középpontban a Memcached
 
A negyedév végét az intenzív, Memcached-alapú támadások jellemezték, amelyek jelentős sávszélességet emésztettek fel. Jó hír, hogy a biztonsági szakértők szerint az ilyen típusú támadások nem lesznek hosszú életűek, mivel támadói oldalon viszonylag komplex megközelítést igényelnek. Itt kell megjegyezni, hogy az év első három hónapjában a Memcached, az NTP és a DNS alapú károkozások mellett az LDAP protokollal történő visszaélésekre is észrevehető mennyiségben került sor.
 
"A sebezhetőségek kiaknázása az egyik legjobban kedvelt eszköze azoknak a kiberbűnözőknek, akik DDoS botnetek fejlesztésével foglalkoznak. Azonban azt látjuk, hogy ezek a támadások nemcsak a célzott szervezeteket sújtják, hanem azokat a vállalatokat is, amelyek sérülékeny infrastruktúrákkal rendelkeznek" - nyilatkozta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab projekt menedzsere.
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1