Egyre kitartóbbak a DDoS-támadások

Az elmúlt időszakban némileg csökkent a huzamosabb ideig tartó DDoS támadások száma, azonban idén ismét fordult a kocka.
 
hirdetés
A Kaspersky Lab felmérése szerint 2018 első negyedévében a kiberbűnözők 79 országból indítottak DDoS-támadásokat botnetek bevonásával. A legtöbb támadást elszenvedő országok között ezúttal is Kínát, az Egyesült Államokat és Dél-Koreát találjuk.
 
Egy kicsit visszafogottabb időszakot követően ismét visszatértek a hosszabb ideig tartó támadások: a leghosszabb DDoS támadás 297 órán keresztül zajlott. (Utoljára 2015-ben észleltek hasonlóan hosszú DDoS rohamot a kutatók.)
 
Középpontban a Memcached
 
A negyedév végét az intenzív, Memcached-alapú támadások jellemezték, amelyek jelentős sávszélességet emésztettek fel. Jó hír, hogy a biztonsági szakértők szerint az ilyen típusú támadások nem lesznek hosszú életűek, mivel támadói oldalon viszonylag komplex megközelítést igényelnek. Itt kell megjegyezni, hogy az év első három hónapjában a Memcached, az NTP és a DNS alapú károkozások mellett az LDAP protokollal történő visszaélésekre is észrevehető mennyiségben került sor.
 
"A sebezhetőségek kiaknázása az egyik legjobban kedvelt eszköze azoknak a kiberbűnözőknek, akik DDoS botnetek fejlesztésével foglalkoznak. Azonban azt látjuk, hogy ezek a támadások nemcsak a célzott szervezeteket sújtják, hanem azokat a vállalatokat is, amelyek sérülékeny infrastruktúrákkal rendelkeznek" - nyilatkozta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab projekt menedzsere.
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1