Durva pusztításra képes a Kraken zsaroló program

​A Kraken zsaroló program legújabb variánsa komoly pusztítást képes végezni a számítógépeken.
 

A Kraken zsaroló program alapvetően azon károkozók táborát gyarapítja, amelyek fájlok titkosítását követően pénzt követelnek a felhasználótól. Ezt a nemkívánatos ténykedését olyan módon végzi, hogy egy kiterjesztéslista alapján a leggyakrabban használatos fájltípusokat teszi tönkre. Így dokumentumokat, multimédiás állományokat és adatbázisokat is. A kártevő arra is ügyel, hogy az adatbázisokat esetleg használó adatbáziskezelőket a titkosítás előtt leállítsa. Egyebek mellett a MySQL és a Microsoft SQL Server esetében tudja mindezt megtenni.
 
A Kraken a számítógépek merevlemezén törli az árnyékmásolatokat, és a távoli kapcsolatokkal összefügő előzményeket. Mindezek mellett különös figyelmet fordít azon fájlok tönkretételére, amelyeket a felhasználó legutóljára nyitott meg.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1