Durva pusztításra képes a Kraken zsaroló program

​A Kraken zsaroló program legújabb variánsa komoly pusztítást képes végezni a számítógépeken.
 

A Kraken zsaroló program alapvetően azon károkozók táborát gyarapítja, amelyek fájlok titkosítását követően pénzt követelnek a felhasználótól. Ezt a nemkívánatos ténykedését olyan módon végzi, hogy egy kiterjesztéslista alapján a leggyakrabban használatos fájltípusokat teszi tönkre. Így dokumentumokat, multimédiás állományokat és adatbázisokat is. A kártevő arra is ügyel, hogy az adatbázisokat esetleg használó adatbáziskezelőket a titkosítás előtt leállítsa. Egyebek mellett a MySQL és a Microsoft SQL Server esetében tudja mindezt megtenni.
 
A Kraken a számítógépek merevlemezén törli az árnyékmásolatokat, és a távoli kapcsolatokkal összefügő előzményeket. Mindezek mellett különös figyelmet fordít azon fájlok tönkretételére, amelyeket a felhasználó legutóljára nyitott meg.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1