Durva pusztításra képes a Kraken zsaroló program

​A Kraken zsaroló program legújabb variánsa komoly pusztítást képes végezni a számítógépeken.
 
hirdetés

A Kraken zsaroló program alapvetően azon károkozók táborát gyarapítja, amelyek fájlok titkosítását követően pénzt követelnek a felhasználótól. Ezt a nemkívánatos ténykedését olyan módon végzi, hogy egy kiterjesztéslista alapján a leggyakrabban használatos fájltípusokat teszi tönkre. Így dokumentumokat, multimédiás állományokat és adatbázisokat is. A kártevő arra is ügyel, hogy az adatbázisokat esetleg használó adatbáziskezelőket a titkosítás előtt leállítsa. Egyebek mellett a MySQL és a Microsoft SQL Server esetében tudja mindezt megtenni.
 
A Kraken a számítógépek merevlemezén törli az árnyékmásolatokat, és a távoli kapcsolatokkal összefügő előzményeket. Mindezek mellett különös figyelmet fordít azon fájlok tönkretételére, amelyeket a felhasználó legutóljára nyitott meg.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1