Dömös Zsuzsanna lett az Év információbiztonsági újságírója

Az idén Dömös Zsuzsanna, a 24.hu újságírója érdemelte ki az Év információbiztonsági újságírója címet.
 
hirdetés
Az idén tizenharmadik alkalommal meghirdetett az "Év információbiztonsági újságírója" címet Dömös Zsuzsanna a 24.hu újságírója kapta, a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az "Év információbiztonsági újságírója" erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.
 
Dömös Zsuzsanna 2013-ban végzett a Kaposvári Egyetem Kommunikáció és Média szakán nyomtatott sajtó, elektronikus média szakirányon. Öt éve publikál külsős cikkíróként a PC Guru videojátékos magazinban, szabadúszó szövegíróként több cégnek is dolgozott. Tech újságírással a HWSW Informatikai Hírmagazinnál kezdett foglalkozni gyakornokként, majd töltött másfél évet az Origo Techbázis rovatánál teljes idős újságíróként. Egy éve a 24.hu tech és mobil rovatának tagja. Főbb érdeklődési területei a kiberbiztonság, az álhírek problémája, a közösségi média, a technológia társadalomra gyakorolt hatásai.
 
A Hétpecsét Egyesület fórumán Dömös Zsuzsanna "Lájkokból politiki fegyver - avagy miért is ijesztő a Facebook adatbotránya?" címmel tartott előadást.
 
Prezentációjában az elmúlt idők legnagyobb adatkezelési botrányát és annak szereplőit mutatta be. Miért kellett a Cambridge Analytica cégnek 87 millió Facebook-felhasználó adata? Miért nem járt el helyesen a Facebook, és milyen változásokat vezettek be az ügy nyilvánosságra hozása után a közösségi oldalon? Mi a tanulság mindebből a felhasználók számára? Befolyásolhatják-e egyáltalán a választásokat a profilelemzési módszerek? Előadásában ezeket a kérdéseket válaszolta meg.
 
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

Tíz másodpercenként új androidos kártevő

Tizenkét százalékkal emelkedett az androidos kártevők száma 2018 első negyedévében a G DATA adatai szerint.

hirdetés
Közösség
1