Csináld magad: DDoS-védelem

A Kaspersky Lab legfrissebb kutatása szerint azok a vállalatok, amelyek másra bízzák DDoS támadások elleni védelmüket, bizonyos szempontból hátrányban kerülhetnek.
 

A DDoS támadások jelentik ma az egyik legnagyobb kihívást a szervezetek életében, mivel képesek azonnal blokkolni az üzleti tevékenységeket, és jelentős reputációs, valamint pénzügyi károkat okozhatnak. Annak ellenére, hogy a vállalatok nagy része (43 százaléka) tart az ilyen támadásoktól, mégis sokan (41 százalék) elismerik, hogy jelenleg kevés ismerettel rendelkeznek a DDoS fenyegetésekről. Leginkább emiatt hagyatkoznak technológiai partnerük vagy internetszolgáltatójuk segítségére, esetleg adatközpont szolgáltatójuk támogatására.
 
Azoknál a szervezeteknél, ahol nincs egyértelmű stratégia a DDoS támadásokra való reakcióra, főként az információk hiánya a fő akadály. A megelőző intézkedések hiánya miatt a cégeket felkészületlenül érik a támadások, így lényegesen nagyobb károkat szenvednek el, mint proaktív versenytársaik. A cégek 30 százaléka azért védi magát aktívan a DDoS támadásokkal szemben, mert a közelmúltban áldozata volt ilyen támadásnak, 35 százalékuk pedig kötelező és megfelelőségi előírások miatt vezetett be anti-DDoS védelmet.
 
"A DDoS ostromok száma továbbra sem mutat csökkenést, és minden vállalkozás - bármekkora méretű is legyen - potenciális áldozat. A szervezeteknek érdemes felkészülniük a kifinomult támadások elleni védekezésre, például a munkavállalók képzésével, hogy folyamatosan biztosítani tudják szolgáltatásaikat, és ezzel elkerüljék az adat- és ügyfélvesztést, valamint a pénzügyi károkat" - nyilatkozta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab projektmenedzsere.
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1