Csináld magad: DDoS-védelem

A Kaspersky Lab legfrissebb kutatása szerint azok a vállalatok, amelyek másra bízzák DDoS támadások elleni védelmüket, bizonyos szempontból hátrányban kerülhetnek.
 

A DDoS támadások jelentik ma az egyik legnagyobb kihívást a szervezetek életében, mivel képesek azonnal blokkolni az üzleti tevékenységeket, és jelentős reputációs, valamint pénzügyi károkat okozhatnak. Annak ellenére, hogy a vállalatok nagy része (43 százaléka) tart az ilyen támadásoktól, mégis sokan (41 százalék) elismerik, hogy jelenleg kevés ismerettel rendelkeznek a DDoS fenyegetésekről. Leginkább emiatt hagyatkoznak technológiai partnerük vagy internetszolgáltatójuk segítségére, esetleg adatközpont szolgáltatójuk támogatására.
 
Azoknál a szervezeteknél, ahol nincs egyértelmű stratégia a DDoS támadásokra való reakcióra, főként az információk hiánya a fő akadály. A megelőző intézkedések hiánya miatt a cégeket felkészületlenül érik a támadások, így lényegesen nagyobb károkat szenvednek el, mint proaktív versenytársaik. A cégek 30 százaléka azért védi magát aktívan a DDoS támadásokkal szemben, mert a közelmúltban áldozata volt ilyen támadásnak, 35 százalékuk pedig kötelező és megfelelőségi előírások miatt vezetett be anti-DDoS védelmet.
 
"A DDoS ostromok száma továbbra sem mutat csökkenést, és minden vállalkozás - bármekkora méretű is legyen - potenciális áldozat. A szervezeteknek érdemes felkészülniük a kifinomult támadások elleni védekezésre, például a munkavállalók képzésével, hogy folyamatosan biztosítani tudják szolgáltatásaikat, és ezzel elkerüljék az adat- és ügyfélvesztést, valamint a pénzügyi károkat" - nyilatkozta Alexey Kiselev, a Kaspersky Lab projektmenedzsere.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1