Csak óvatosan a munkahelyi netezéssel!

Mivel az alkalmazottak 90 százaléka naponta többször is használja az internetet, a legtöbb munkavállaló számára nehéznek bizonyul a magánélet és a munka szétválasztása.
 
hirdetés

A munkavállalók közel egyharmada ellenzi, hogy a munkáltatójuk is tudjon róla, hogy milyen webhelyeket látogatnak meg munkaidőben. A felmérés szerint a közösségi médiában folytatott tevékenység kevésbé számít privát területnek, ezért alkalmasabb a kollégákkal való tartalommegosztásra - bár a főnökökre ez sem vonatkozik. Ez valószínűleg azért van, mert a munkavállalók félnek attól, hogy a munkahelyük monitorozza a közösségi médiás tevékenységüket, és annak alapján karriereket befolyásoló döntéseket hoz. Az ilyen gyakorlatok miatt a megkérdezettek fele nem akarja nyilvánossá tenni közösségi médiás tartalmait a főnöke, 54 százaléka pedig még a kollégái előtt sem.

A megkérdezettek 34 százaléka nem szeretné üzeneteinek és e-mailjeinek tartalmát megosztani a munkáltatójával. A válaszadók 5 százaléka mondta azt, hogy a pályafutása visszavonhatatlanul károsodott személyes adatok kiszivárgása következtében. Az embereket aggasztja, hogy miként lehet kedvező hírnevet kialakítani, és a meglévő munkahelyi kapcsolatokat megóvni.

"Mivel az online munka napjaink szerves részét képezi, a határvonalak egyre jobban elmosódnak a munkahelyi és a privát digitális életünk között. Ez se nem jó, se nem rossz. Így élünk a digitális korban. Azt kell észben tartani, hogy munkavállalóként egyre óvatosabbnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit teszünk közzé a közösségi médiában, vagy milyen webhelyeket keresünk fel a munkahelyünkön. Egy félreértett internetes aktivitás visszavonhatatlan és hosszú távú hatást gyakorolhat még a leginkább ambiciózus munkavállaló jövőbeni karrierterveire is" - nyilatkozta Marina Titova, a Kaspersky Lab egyik vezetője.

Az idei jogszabályváltozások miatt pedig különösen érdemes tájékozódni arról, hogy a munkáltató pontosan milyen lehetőséget ad (ha ad egyáltalán) a privát internetezésre és számítógéphasználatra a munkahelyen.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle tíz biztonsági rést foltozott be a Java kapcsán.

  2. 4

    Az Oracle kilenc sebezhetőséget orvosolt a Database megoldásaiban.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
Windows sérülékenységet kihasználó kártevő a láthatáron

​Az ESET szakemberei nemrégiben fedeztek fel és elemeztek egy új 0-day sebezhetőséget kihasználó programot (exploit), amely kelet-európai célpontok ellen irányult.

​172 milliós váltságdíjat fizet egy város zsarolóvírus miatt

Több mint 600 ezer dollárnyi bitcoint (közel 172 millió forint) fizet Riviera Beach városa a zsarolóknak azért, hogy visszakapják adataikat.

hirdetés
Közösség
1