Csak óvatosan a munkahelyi netezéssel!

Mivel az alkalmazottak 90 százaléka naponta többször is használja az internetet, a legtöbb munkavállaló számára nehéznek bizonyul a magánélet és a munka szétválasztása.
 
hirdetés

A munkavállalók közel egyharmada ellenzi, hogy a munkáltatójuk is tudjon róla, hogy milyen webhelyeket látogatnak meg munkaidőben. A felmérés szerint a közösségi médiában folytatott tevékenység kevésbé számít privát területnek, ezért alkalmasabb a kollégákkal való tartalommegosztásra - bár a főnökökre ez sem vonatkozik. Ez valószínűleg azért van, mert a munkavállalók félnek attól, hogy a munkahelyük monitorozza a közösségi médiás tevékenységüket, és annak alapján karriereket befolyásoló döntéseket hoz. Az ilyen gyakorlatok miatt a megkérdezettek fele nem akarja nyilvánossá tenni közösségi médiás tartalmait a főnöke, 54 százaléka pedig még a kollégái előtt sem.

A megkérdezettek 34 százaléka nem szeretné üzeneteinek és e-mailjeinek tartalmát megosztani a munkáltatójával. A válaszadók 5 százaléka mondta azt, hogy a pályafutása visszavonhatatlanul károsodott személyes adatok kiszivárgása következtében. Az embereket aggasztja, hogy miként lehet kedvező hírnevet kialakítani, és a meglévő munkahelyi kapcsolatokat megóvni.

"Mivel az online munka napjaink szerves részét képezi, a határvonalak egyre jobban elmosódnak a munkahelyi és a privát digitális életünk között. Ez se nem jó, se nem rossz. Így élünk a digitális korban. Azt kell észben tartani, hogy munkavállalóként egyre óvatosabbnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit teszünk közzé a közösségi médiában, vagy milyen webhelyeket keresünk fel a munkahelyünkön. Egy félreértett internetes aktivitás visszavonhatatlan és hosszú távú hatást gyakorolhat még a leginkább ambiciózus munkavállaló jövőbeni karrierterveire is" - nyilatkozta Marina Titova, a Kaspersky Lab egyik vezetője.

Az idei jogszabályváltozások miatt pedig különösen érdemes tájékozódni arról, hogy a munkáltató pontosan milyen lehetőséget ad (ha ad egyáltalán) a privát internetezésre és számítógéphasználatra a munkahelyen.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1