Csak óvatosan a munkahelyi netezéssel!

Mivel az alkalmazottak 90 százaléka naponta többször is használja az internetet, a legtöbb munkavállaló számára nehéznek bizonyul a magánélet és a munka szétválasztása.
 

A munkavállalók közel egyharmada ellenzi, hogy a munkáltatójuk is tudjon róla, hogy milyen webhelyeket látogatnak meg munkaidőben. A felmérés szerint a közösségi médiában folytatott tevékenység kevésbé számít privát területnek, ezért alkalmasabb a kollégákkal való tartalommegosztásra - bár a főnökökre ez sem vonatkozik. Ez valószínűleg azért van, mert a munkavállalók félnek attól, hogy a munkahelyük monitorozza a közösségi médiás tevékenységüket, és annak alapján karriereket befolyásoló döntéseket hoz. Az ilyen gyakorlatok miatt a megkérdezettek fele nem akarja nyilvánossá tenni közösségi médiás tartalmait a főnöke, 54 százaléka pedig még a kollégái előtt sem.

A megkérdezettek 34 százaléka nem szeretné üzeneteinek és e-mailjeinek tartalmát megosztani a munkáltatójával. A válaszadók 5 százaléka mondta azt, hogy a pályafutása visszavonhatatlanul károsodott személyes adatok kiszivárgása következtében. Az embereket aggasztja, hogy miként lehet kedvező hírnevet kialakítani, és a meglévő munkahelyi kapcsolatokat megóvni.

"Mivel az online munka napjaink szerves részét képezi, a határvonalak egyre jobban elmosódnak a munkahelyi és a privát digitális életünk között. Ez se nem jó, se nem rossz. Így élünk a digitális korban. Azt kell észben tartani, hogy munkavállalóként egyre óvatosabbnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit teszünk közzé a közösségi médiában, vagy milyen webhelyeket keresünk fel a munkahelyünkön. Egy félreértett internetes aktivitás visszavonhatatlan és hosszú távú hatást gyakorolhat még a leginkább ambiciózus munkavállaló jövőbeni karrierterveire is" - nyilatkozta Marina Titova, a Kaspersky Lab egyik vezetője.

Az idei jogszabályváltozások miatt pedig különösen érdemes tájékozódni arról, hogy a munkáltató pontosan milyen lehetőséget ad (ha ad egyáltalán) a privát internetezésre és számítógéphasználatra a munkahelyen.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1