Biztonságra hangolt nyomtatókkal lép színre a Canon

​A Canon a vállalati multifunkciós nyomtatóit új biztonsági technológiákkal vértezte fel, és egyben könnyebbé tette a készülékeinek biztonságmenedzsmentjét.
 

Az információbiztonság egyik fontos szegmensét jelentik a nyomtatókkal kapcsolatos védelmi intézkedések. Az utóbbi időben e téren több gyártó is tett lépéseket. Például a HP és a Lexmark megvalósította a SIEM (Security Information Event Management) integrációt, amivel a biztonsági eseménykezelés egyszerűbbé vált. Nyilván ebben a versenyben a Canon sem maradhatott le, így bejelentette, hogy az imageRUNNER ADVANCE multifunkciós nyomtatóinak harmadik generációja már rendelkezni fog SIEM-képességekkel.
 
A Canon szerint a vállalati felhasználók többsége jelenleg nem igazán foglalkozik azzal, hogy a nyomtatókból származó információkat integráltan kezelje a biztonságmenedzsment rendszerekkel, vagy mindezt manuálisan végzik a naplóadatok letöltésével, importálásával. A SIEM-támogatás azonban ezt egyszerűbbé teszi, és ezáltal a biztonsági eseményekre való reagálás is gyorsabbá válhat.
 
Az új nyomtatók a fentiek mellett rendelkeznek egy úgynevezett "Verify System at Startup" funkcióval, amelynek célja, hogy megakadályozza a készülékek firmware-jének és egyéb szoftveres összetevőinek manipulációját. Természetesen ehhez biztonsági tanúsítványok is párosulnak, de ezek megújításáról a készülékek automatikusan gondoskodnak, így nem jelentenek plusz feladatot az IT-csapat számára.
 
A Canon jelezte, hogy ezzel nem értek véget a biztonsági fejlesztések, ugyanis a következő hónapokban további védelmi újdonságok megjelenése várható. Első körben vélhetőleg egy olyan szolgáltatás válik elérhetővé, amely futási időben történő detektálást végez, és ezáltal szűri a nemkívánatos tevékenységeket.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1