Biztonságosabbá tehetők a Windows telepítők

​A Microsoft elérhetővé tett egy olyan eszközt, amelynek segítségével a meglévő Windows telepítők tehetők biztonságosabbá a Microsoft Defender frissítése által.
 

A Windows telepítőket tartalmazó lemezképek nem frissülnek minden nap, sőt havonta sem. Ebből kifolyólag e lemezképek segítéségével telepített Windows példányokon egészen addig nem lesz naprakész a Microsoft Defender védelmi alkalmazás, amíg az meg nem kapja az első frissítését. A Microsoft ezt a biztonsági lyukat úgy próbálja betömni, hogy kiadott egy ingyenesen használható segédeszközt, amelynek révén manuálisan ugyan, de naprakészen tarthatók a lemezképek, legalábbis a Defender szempontjából.
 
A Microsoft megoldása két részből áll. Egyrészt le kell tölteni egy 32 vagy 64 bites szoftvercsomagot, amely a Defender legfrissebb változatát tartalmazza. Emellett a vállalat fejlesztői elkészítettek egy PowerShell scriptet, aminek futtatásával a lemezképek frissíthetővé válnak. Amennyiben ezt az üzemeltetők lefuttatják, akkor azzal a lemezképbe bekerül a legfrissebb Defender kliens, annak havi frissítései, a legújabb víruskereső motor, valamint a legutóbbi szignatúraadatbázis.
 
A Defender ilyen módon történő patch-elésére a Windows 10, a Windows Server 2016 és a Windows Server 2019 operációs rendszerek esetében van lehetőség. A PowerShell script révén pedig egyetlen parancs kiadásával elvégezhető a művelet.
 
A lemezképek frissítéséhez szükséges fájlok, valamint a PowerShell script a Microsoft weboldaláról tölthető le.
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség