Biztonságosabb LDAP-ot ígér a Google

​A Google egyes szolgáltatásai esetében kiterjesztette a biztonságos LDAP támogatást.
 
hirdetés

A Google először októberben, egy londoni rendezvényen tett említést arról, hogy a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fog helyezni a biztonságos LDAP szolgáltatások elérhetővé tételére, illetve azok integrálására. Az első lépések már meg is történtek, ugyanis a vállalati ügyfelek egy része el is kezdheti használni az új, biztonságosabb alapokra helyezett címtárszolgáltatásokat.
 
A Secure LDAP első körben a G Suite, valamint a Cloud Identity kapcsán vált elérhetővé. Ilyen módon mind a SaaS (software-as-a-service) alapú szolgáltatások, mind a hagyományos LDAP-alapú alkalmazások, illetve infrastruktúrák esetében bevethető. Nagy előnye, hogy a helyi (on-premises) és a felhős rendszerek is egyetlen IAM-platform alá szervezhetők. Lehetőség adódik az authentikációra, az authorizációra, valamint a felhasználók és csoportok biztonságos kezelésére. Mostantól a G Suite bejelentkezések vagy más SaaS alkalmazások épp olyan módon kezelhetők LDAP szinten, mint bármely más, címtárszolgáltatást támogató, hagyományos szoftver.
 
A Google szerint az új szolgáltatás elvileg minden olyan alkalmazással képes együttműködni, amelyek kompatibilisek az LDAP over SSL (LDAPS) technológiával. De hogy a gyakorlatban se legyen probléma, és a széles körű támogatás adott legyen, a vállalat olyan cégek alkalmazásainak validálását végzi, mint például az Aruba Networks (HPE), Atlassian, itopia, JAMF, Jenkins (Cloudbees), OpenVPN, Papercut, pfSense (Netgate), Puppet, Softerra, Sophos, Splunk és a Synology.
 
A biztonságos LDAP lehetősége a következő hetekben az alábbi szolgáltatások előfizetői számára válik hozzáférhetővé:
Cloud Identity Premium
G Suite Enterprise
G Suite for Education
G Suite Enterprise for Education.
Vélemények
 
  1. 4

    A FreeRDP esetében öt biztonsági rést foltoztak be a fejlesztők.

  2. 4

    Az Adobe a decemberi hibajavító kedden elsősorban az Acrobat és a Reader alkalmazásainak frissítésére összpontosított.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
Oktatással a zsarolóvírusok ellen

A legtöbb biztonsági incidensnek kevesebb fájó következménye lenne, ha a vállalat minden munkatársa tudná, hogy mit kell tennie vészhelyzet esetén.

​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

hirdetés
Közösség
1