Biztonságosabb LDAP-ot ígér a Google

​A Google egyes szolgáltatásai esetében kiterjesztette a biztonságos LDAP támogatást.
 

A Google először októberben, egy londoni rendezvényen tett említést arról, hogy a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fog helyezni a biztonságos LDAP szolgáltatások elérhetővé tételére, illetve azok integrálására. Az első lépések már meg is történtek, ugyanis a vállalati ügyfelek egy része el is kezdheti használni az új, biztonságosabb alapokra helyezett címtárszolgáltatásokat.
 
A Secure LDAP első körben a G Suite, valamint a Cloud Identity kapcsán vált elérhetővé. Ilyen módon mind a SaaS (software-as-a-service) alapú szolgáltatások, mind a hagyományos LDAP-alapú alkalmazások, illetve infrastruktúrák esetében bevethető. Nagy előnye, hogy a helyi (on-premises) és a felhős rendszerek is egyetlen IAM-platform alá szervezhetők. Lehetőség adódik az authentikációra, az authorizációra, valamint a felhasználók és csoportok biztonságos kezelésére. Mostantól a G Suite bejelentkezések vagy más SaaS alkalmazások épp olyan módon kezelhetők LDAP szinten, mint bármely más, címtárszolgáltatást támogató, hagyományos szoftver.
 
A Google szerint az új szolgáltatás elvileg minden olyan alkalmazással képes együttműködni, amelyek kompatibilisek az LDAP over SSL (LDAPS) technológiával. De hogy a gyakorlatban se legyen probléma, és a széles körű támogatás adott legyen, a vállalat olyan cégek alkalmazásainak validálását végzi, mint például az Aruba Networks (HPE), Atlassian, itopia, JAMF, Jenkins (Cloudbees), OpenVPN, Papercut, pfSense (Netgate), Puppet, Softerra, Sophos, Splunk és a Synology.
 
A biztonságos LDAP lehetősége a következő hetekben az alábbi szolgáltatások előfizetői számára válik hozzáférhetővé:
Cloud Identity Premium
G Suite Enterprise
G Suite for Education
G Suite Enterprise for Education.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1